banner564

“Oyum Hayır”

Rumların, “Kıbrıslı Türkler misafirdir” yaklaşımlarını sürdürdüğünü belirten UBP Milletvekili Töre, referanduma gidilmesi durumunda tavrının şimdiden net olduğunu belirtti

“Oyum Hayır”
banner598
Denetleme işleviyle Sibel Siber Başkanlığı’nda toplanan Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda,  gündem dışı konuşmalar yapıldı. “Müzakereler ve Cenevre süreci” ile ilgili konuşan UBP Milletvekili Zorlu Töre, Rumların ortaklık diye bir anlayışlarının kesinlikle olmadığını belirtti. 
Töre, “Kıbrıs adasının gerçek sahibi biziz, Kıbrıslı Türkler misafirdir” yaklaşımlarını devam ettirdiklerini kaydetti.
“Kıbrıs’ı kirleten de kana bulayan da Rumlardır” diyen Töre, Kıbrıslı Türklerin Rumların kendileriyle eşit statüde olması gerektiğini kabul ederken Rumların Kıbrıslı Türkleri eşit kabul etmediğini söyledi.
Cenevre görüşmelerine de değinen Töre, Cenevre’de sonuca gidecek bir tutum oluşmadığının kabul edilmesi gerektiğini belirterek Rumların katı tutumlarının sürdüğünü ifade etti.
“Cenevre’de sonuca gidecek bir ortam oluşmamasına rağmen ‘her şey tamamlandı, iş teknik heyetlere kaldı’ gibi bir izlenim yaratıldığını” savunan Töre, Cumhurbaşkanı’nın hâlâ bir hayal içerisinde olduğunu iddia etti.
Kendi oyunun referanduma da referandumda da hayır olduğunu vurgulayan Töre, kendilerinin görevinin devleti korumak ve ülkeyi daha iyi bir noktaya taşımak olduğunu söyledi.
Töre, kendisinin de Atatürk’ün dediği gibi “Bağımsızlık benim de karakterimdir” diyerek, Türkiye’nin de KKTC’li vekillerin de böyle bir gidişata evet demeyeceğine inandığını belirtti.

Hamzaoğulları: Doğrudan gelir desteğinde adaletsiz uygulama
CTP Milletvekili Biray Hamzaoğulları da, “Doğrudan Gelir Desteği ve Zenginlik Sınırı” konusunda yaptığı konuşmada, ülkede dört binin üzerinden üretici olduğunu, bunlardan sadece 100-150 tanesinin doğrudan gelir desteğinden faydalandığını savunarak, doğrudan gelir desteği sisteminde sıkıntı olduğunu belirtti.
Doğrudan gelir desteğiyle ilgili adaletsiz uygulamalar olduğunu savunarak örnekler veren Hamzaoğulları, Devler Üretme Çiftliği’yle ilgili de eleştirilerde bulunarak bu konularla ilgili farklı zamanlarda yazılı sorular da yönelttiğini ancak yanıt alamadığını kaydetti.

Çavuşoğlu: Farklı yanlışlıklara sebep oluyor
Hamzaoğulları’nın sorularını yanıtlayan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, çok hızlı hükümet değişimlerinin bir devlet programı yaratmayı daha da gerekli hale getirdiğini vurgulayarak, ülkede verilen tüm desteklerin de doğrudan gelir desteği adıyla verilmesinin farklı yanlışlıklara sebep olduğunu belirtti.
Çavuşoğlu, “Atılan adımları geliştirerek yolumuza devam edebilmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ülkede ‘üretime mi, üreticiye mi destek’ konusunda ise üretimin hijyeni, standardı ve verimliğini sağlayacak şekilde üreticinin de refahını sağlayacak şekilde olması gerekiyor” dedi. 

Erçal: Kamu ihale düzeni-düzensizliği
CTP Milletvekili Hüseyin Erçal da İhale Yasası’na değinerek, Merkez İhale Komisyonu’nun 5 üyeden oluştuğunu ve bir defaya mahsus 3 yıl için atandığını kaydetti.
Erçal, Güzelyurt’ta hastane ihalesinin iptal edilmesini eleştirerek, huzurlu yaşayabilmek için kamu malının korunmasının önemine de işaret etti.

Denktaş: Hastanedeki gecikme… 
Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Güzelyurt’ta yapılacak yeni hastanedeki gecikmenin müteahhitlerin iç çekişmesinden kaynaklandığını ve mahkeme sonucuna göre hareket edeceklerini söyledi.

Sucuoğlu: Güzelyurt’taki vatandaşlara özür borcumuz var
Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu da Erçal’ın eleştirilerine cevaben yaptığı konuşmada, Güzelyurt’taki vatandaşlara bir özür borcu olduğunu ve 31 Aralık 2016’ya kadar hastane konusunda ihaleye çıkılacağı yönünde bir sözleri olduğunu anımsattı. 
Süreç hakkında bilgi veren Sucuoğlu, hastanenin tartışmalı ve mahkemelik olacağı süreci hak etmediği düşüncesiyle, yeniden ihaleye çıkılacağını aktardı. 

“Yeni ihale açılacak”
Sucuoğlu, hastaneyle ilgili yeni bir ihaleye çıkılacağını belirterek, konunun yargıda olduğunu ve yargının vereceği kararın kendileri için çok önemi olduğunu söyledi.
Sucuoğlu, ellerinden gelen katkıyı ortaya koyarak Güzelyurt’a bu yapıyı kazandırmak amacında olduklarını da söyledi.
Güncel konuşmaların tamamlanması ardından, sözlü ve yazılı sorulara geçildi ve Cumhuriyet Meclisi Genel Kurul toplantısı dünkü çalışmalarını tamamladı.  Cumhuriyet Meclisi bir sonraki birleşimini 23 Ocak Pazartesi günü saat 10.00’da yapacak.

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2017, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473