banner564

Şimdilik adresi cezaevi

“Bem Koop” isimli markete girerek nakit para ile muhtelif gıda çaldığı ileri sürülen İbrahim Kaya teminata bağlandı ancak kefaleti ödeyemedi

Şimdilik adresi cezaevi
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da, geçtiğimiz hafta Cuma günü,  “Bem Koop” isimli markete girerek 420 TL nakit para, 4 paket sigara, 3 adet sucuk, bir adet normal bir adet ise kaşar peyniri sirkat ettiği iddiası ile tutuklanan İbrahim Kaya, dün teminat maksatlı Gazimağusa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.
Mahkemeye meseleyi anlatan Adli Şube’de görevli polis memuru Ersoy Saydağ, zanlının 13 Ocak 2017 tarihinde, Gazimağusa’da Şehit İlter Karter Caddesi üzerinde faaliyet gösteren “Bem Koop” isimli işletmeyesaat 02.30 ve 22.30 olmak üzere iki kez girerek, 420 TL nakit para, 4 paket sigara, bir kaşar peyniri, bir normal peynir  ve 3 sucuk sirkat ettiğini söyledi. Soruşturmanın, zanlının etki edebileceği kısmının tamamlandığını belirten Saydağ, zanlının mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Ben de eşim de hasta, kefaleti ödeyemeyiz
Yargıç Hazal Hacımulla’nın söz hakkı vermesi üzerine konuşan zanlı İbrahim Kaya, kendisinin ve eşinin astım hastası olduğun belirterek, nakdi kefaleti karşılayamayacak durumda olduğunu söyledi.
Huzurundaki şahadet ve zanlının beyanını değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, zanlının 5 bin TL nakdi kefalet ödemesi ve KKTC vatandaşı muteber bir kefilin, lehinde 50 bin TL’lik kefalet senedi imza etmesi şartı ile serbest bırakılmasına emir verdi, ancak teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlı Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2017, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474