banner564

Özel uçakla gittiler

Üstel, karantinada tutulan 28 Alman turistin ülkelerine uğurlandığını söyledi

Özel uçakla gittiler
banner598

Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, ülkede daha önce koronavirüs nedeniyle tedavi gören ve 14 günlük karantina süreleri sona eren 28 Alman turistin dün 02.00 saatlerinde ülkelerine uğurlandığını açıkladı.
Bakan Üstel yaptığı açıklamada, vefat eden iki Alman turistten ötürü de duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
Ercan’dan ayrılan Alman kafilesine uçakta kendilerini izole etmeleri için kolonya dağıttıklarını  belirten Üstel, turistlerin gelecek yıllarda tekrar KKTC’ye geleceklerini  ümit ettiklerini söyledi.  
Vefat eden Alman turistlerin ailelerine sabır dileyen Üstel, Alman Büyükelçisi ve uçak şirketi ile yapılan görüşme sonucunda vefat eden Almanların naaşlarını  uçağın kargo bölümünde taşınarak ailelerine teslim edildiğini belirtti.
Geçen hafta Alman, Fransız ve Polonya vatandaşı olan 878 turisti ülkelerine gönderdiklerini anlatan Üstel, bu kişilerin ülkelerine döndükten sonra Kuzey Kıbrıs’tan övgü ile bahseden mektuplar yazdıklarını ve yayınladıklarını  söyledi.

“Önce sağlık sonra ekonomi…”
"Önce sağlık, sonra ekonomi” diyen Üstel, hükümetin, sağlığı her şeyin önünde tuttuğunu, bu süreçte yakın gelecekle ilgili yeni tedbirler üzerinde çalıştıklarını ifade etti. 
Öncelikle, ülkemizi sağlıklı ve güvenli bir pozisyona getirmek mecburiyetindeyiz" diyen Üstel, “Nisan ayının sonunda, ülkemizde hastalığın azalmasını, mayıs ayının sonlarında ise hastalığın sona ermesini arzu ediyoruz” diye konuştu. 
Hükümetin, kapıların kapatılması ve uçuşların durması başta olmak üzere birçok önlem aldığını anlatan Üstel, bu çerçevede İngiltere’den ve Türkiye’den gelen öğrenci ve vatandaşlara  otel karantinası getirildiğini, Malpas’ta karantinada olan vatandaşların önceki gün itibari ile sağlık kontrolünden geçirilerek evlerine gönderildiğini söyledi.
Otel karantinasından çıkan kişilerin bu süre zarfında kendilerine iyi bakıldığını belirterek, hükümete teşekkür ettiklerini söyleyen Üstel, bu tedbirler karşısında herkesin hassasiyet göstererek mecbur kalmadıkça evlerinden çıkmaması gerektiğini belirtti.
İstanbul’dan önceki gün gelen öğrenci ve vatandaşların da sağlık kontrolünden geçirilerek ülkeye giriş yaptığını ifade eden Üstel, boşalan Malpas Otel’i dezenfekte ettikten sonra yeni gelen yolcuları buraya yerleştirdiklerini söyledi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474