banner564

Doğrudan uçuş yok

Almanya, KKTC’deki vatandaşlarının Türkiye üzerinden döndüğünü açıklayarak Rum Yönetimini bilgilendirdi

Doğrudan uçuş yok
banner598

 Almanya’nın, Rum Yönetimine KKTC’deki karantina süreleri dolan Alman turistlerin Ercan Havalimanı’ndan Almanya’ya gönderilmesi konusunda bilgilendirme yaptığı bildirildi.
   Fileleftheros gazetesi, elde ettiği bilgilere dayanarak, Almanya’nın Güney Kıbrıs’a, bu “acil uçuşun” Türkiye aracılığıyla gerçekleştiği ve KKTC’den Almanya’ya direk uçuş yapılmayacağı konusunda bilgi verdiğini yazdı.
   Gazete, Almanya’nın, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarını ihlal edecek hiçbir faaliyette bulunmayacağını” teyit ettiğini kaydetti.

Rumların dönüşü sürüyor

   Öte yandan gazete, Rum Dışişleri Bakanlığı’nın, mesleki sebeplerle veya öğrenim için yurtdışında bulunan ve Güney Kıbrıs’a dönmek isteyen Rumları, hafta başından itibaren getirebilmek için ayarlamalar yaptığını yazdı.
   Gazete, Rum Dışişleri Bakanlığı’nın, bilim kurulu ile uzmanların alacağı kararı beklediğini ve alınacak kararın akabinde, Rumların dönebilmeleri için kolların sıvanacağını kaydetti.
   Yurtdışında bulunan Rumlar için oluşturulan “connct2cy” adlı platforma 10 binden fazla Rum’un başvuruda bulunduğunu belirten gazete, getirilecek olan Rumların 1-2 gün içerisinde değil, zamana yayılarak getirileceğini yazdı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473