banner564

Özelde çalışanlar çok zorda

UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, hükümetin zam kararının doğru, ancak yüzde 30 oranının çok yüksek olduğunu söyledi

Özelde çalışanlar çok zorda
banner598

 Pelin YÜKSELAY

   Ulusal Birlik partisi (UBP) Genel Başkanı Ersin Tatar, ortaya çıkan bütçe açığı karşısında harçlara zam yapılmasının doğru olduğunu, ancak yüzde 30’luk oranı özellikle özel sektör çalışanlarının kaldıramayacağını söyledi.
   Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın dünkü Diyalog’ta yayınlanan demeci üzerine açıklama yapan Tatar “yüksek oranlarda zam yapılmasının nedeni bütçe açıklarıdır. Bu kadar fazla açık ise hükümetin beceriksizliğinin bir sonucudur. Zamanında gerekli önlemler alınsaydı bu kadar açık olmazdı”dedi.
   Tatar “Türkiye ile ekonomik protokolün imzalanmamış olması ve gerekli reformların yapılmaması bütçe açığına zemin hazırlamıştır. Tüm bunların sonucu olarak yüzde 30 zamla karşı karşıya kalındı” dedi.
    “Gerekli adımlar zamanında atılsaydı şu an bu kadar büyük bir bütçe açığı olmaz ve bu kadar büyük bir zamma gidilmezdi” diyen Tatar, hükümetin beceriksizliğinin bu zamlara zemin hazırladığını kaydetti.

“Denktaş herkesi devlet memuru sanıyor”

   Denktaş’ın açıklamalarına değinen Tatar “ülkedeki herkesi devlet memuru ya da devlet emeklisi gibi görüyor ve o çerçevede konuşuyor. Halbuki ülkede devlet memurlarından ve emeklilerinden fazla özel sektör çalışanı varıdr” dedi ve şöyle devam etti:
    “Şu an ülkede olağanüstü bir durum vardır. Devlet memurları hayat pahalılığından kaynaklanan artışlarını aldı ama özel sektör bu artışın yüzde kaçını alabildi? Siz herkese memurmuş gibi davranamazsınız. Bu ülkede bu zamların altından kalkamayacak birçok özel sektör çalışanı ve özel sektör emeklisi vardır. Mevcut koşullarda zam doğru ama oranı yanlış.  Özel sektörde büyük emekler vererek kendi ekmeğini kazanan insanlar bu zammın altından nasıl kalkacak? Özel sektör çalışanlarına da bir rahatlama getirilmesi lazım, onun için de ekonomik tedbirler alınması lazım. Özel sektör çalışanları bu zamlar karşısında daha da fakirleştiler. O yüzden büyük bir sıkıntı vardır.” 
   Zamlara karşı halkın büyük bir tepkisi olduğunu dile getiren Tatar, 2019’un başlarından itibaren bu zamların etkisinin en acı şekilde kendini göstereceğini dile getirdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474