banner564

Kabahat kimde?

Gençlerin önemli bir kısmı 1 Ağustos’un anlamını bilmiyor

Kabahat kimde?
banner598

 Ömer KADİROĞLU

   Kıbrıs Türk tarihinde 3 ayrı önemli olayın kutlandığı, “1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı” nedeniyle bugün ülke genelinde çeşitli etkinlikler düzenlenecek.
   Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın 43’üncü, efsanevi Türk Mukavemet Teşkilatı’nın 61’inci ve Kıbrıs’ın fethinin 448’inci yıl dönümü olan, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı, ülke tarihi için oldukça önemli. 
   Diyalog, 1 Ağustos 1571’de Kıbrıs’ın Osmanlı tarafından fethi, 1958’de Türk Mukavemet Teşkilatı ve 1976’da ise Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın kuruluşunun gerçekleştiği tarihi günün önemini gençlere sordu. Diyalog’a konuşan gençlerin büyük çoğunluğu 1 Ağustos’un anlamını ya tam bilmiyor ya da üç önemli olaydan birini hatırlıyor. 1 Ağustos’un resmi tatil olduğunu bilen gençlerin bu önemli günün içerdiği olayları bilmemesi ister istemez akıllara, “Bu konuda kabahat kimde” sorusunu gündeme getiriyor. 
Diyalog’a konuşan gençlerin görüşleri şu şekilde oldu:


Ne dediler?... Ne dediler?... Ne dediler?...

Bayram Özmertdaş
   “1 Ağustos, ülkemizde resmi tatil ilan edilerek her yıl bayram olarak kutlanıyor. Bu tarihte toplumsal bir takım durumlar oldu ancak ben yalnızca Türk Mukavemet Teşkilatı’nın kurulduğu gün olduğunu biliyorum. Türk Mukavemet Teşkilatı’nın kuruluş tarihini tam olarak bilmiyorum.”

Jale Akçınar
   “Ülkemizde, 1 Ağustos her yıl resmi tatil oluyor ve bayram olarak kutlanıyor. Bu bayramın ne bayramı olduğunu bilmiyorum. 1 Ağustos tarihini ve diğer tarihleri bundan sonra araştırarak ne olduğunu öğreneceğim.”

Salih Özada
“1 Ağustos, Türk Mukavemet Teşkilatının kuruluş günüdür ancak tarihini bilmiyorum. Tarihi gün, ülkede resmi tatil ilan edilip bayram olarak kutlanıyor. Bu tarihte başka toplumsal durumlar da var ancak ne olduğunu bilmiyorum.”

Ergün Poyrazlı
   “1 Ağustos, ülkemizde toplumsal direniş bayramı olarak kutlanıyor. Bu tarihte Türk Mukavemet Teşkilatı’nın kurulduğunu biliyorum ancak tam tarihini bilmiyorum. TMT’nin kuruluşunun yanı sıra bu tarihte bazı toplumsal olaylar daha yaşandı ancak ne olduğunu bilmiyorum. Bunları bilmemiz gerekiyor. Ben de bundan sonra bu gibi konuları araştırıp öğreneceğim.”

Dilara Dolap
   “1 Ağustos, her yıl ülkemizde, Toplumsal Direniş Bayramı olarak kutlanıyor. 1 Ağustos’ta, 3 toplumsal olayı kutluyoruz. Bu olaylardan 1’i Osmanlı İmparatorluğu’nun Kıbrıs’ı fethi, diğeri Türk Mukavemet Teşkilatı’nın kuruluşu ve bir diğer toplumsal olay ise Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın kurulmasıdır. Osmanlı Kıbrıs’ı 1 Ağustos 1571 yılında, TMT de 1 Ağustos 1958 yılında kuruldu ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı da yine 1 Ağustos tarihinde 1974 Barış Harekatı’ndan 2 yıl sonra 1976 yılında kuruldu. Bu tarihler Kıbrıs Türk Toplumu için önemli ve unutulmaması gereken tarihlerdir.” 

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

YAŞLILAR BİLİYOR DA, 2 REKAT ŞÜKÜR NAMAZI MI KILDINIZ???

GENÇ VE YAŞLILAR, ALKOLİK.

GENÇLER İLAVETEN FUHUŞ VE UYUŞTURUCU İÇİNDE...

BU DEDİKLERİMİZ ÜZERNDE YOĞUNLAŞMAYANLAR, HİÇ BİR BAŞARI ELDE EDEMEZ.

Op.Dr.İlkan Ertuğ
Op.Dr.İlkan Ertuğ - 5 yıl Önce

Şimdiye kadar Gençlere bilgi vermeyenler de,1 Ağustos'un ne için Resmî Tatil yapıldığını merak etmeyenler de suçludurlar.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474