banner564

Özersay: “Partizanlık sürüyor”

Kudret Özersay, vatandaşlık uygulamalarında keyfiliğe son verilmesi gerektiğini söyledi

Özersay: “Partizanlık sürüyor”
banner598
Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, müzakere masasında güçlü olmak isteniyorsa, vatandaşlık uygulamalarında keyfiliğe son verecek yeni düzenlemeler yapılması gerektiğini söyledi.
Özersay, önceki gün İskele bölgesini ve Gazimağusa Limanı’nda tersane alanı içindeki özel işletmeyi ziyaret ederek vatandaşlar ve işçilerle bir araya geldi. 
Kudret Özersay seçim ofisinden verilen bilgiye göre, Özersay ziyaretlerinde vizyonunu anlatarak, cumhurbaşkanlığı görevine gelmesi halinde sadece müzakereler ve dışarıda çok iyi bir temsiliyet için değil, içeride vatandaşlar arasında ayrım yapmadan herkese eşit mesafede durarak iç sorunların çözümü konusunda da siyasi liderlik göstereceğini söyledi. 

“Yapıcı bir duruşa sahip olacağım”
Kudret Özersay, müzakerelerde ve diğer uluslararası konularda Kıbrıslı Türklerin haklarını en iyi şekilde savunabilmek için Cumhurbaşkanı olarak olumlu, yapıcı ve yaratıcı bir duruşa sahip olacağını vurguladı. 

“Sırf oy getirir diye…”
Vatandaşlık uygulamalarına da değinen Özersay, son derece keyfi uygulamalar bulunduğunu ileri sürdü.  Vatandaşlık uygulamalarında “partizanlık” yapıldığı da savunan Özersay şöyle devam etti: “Neredeyse yirmi yıl bu ülkede kayıtlı olarak çalışan, tüm yatırımını burada yapan ve çocuklarını burada büyüten insanlar, yasada belirtilen şartları yerine getirmelerine rağmen vatandaş yapılmazken, sırf menfaat nedeniyle ya da oy getirir diye vatandaş yapılanlar var. Üstelik bu uygulamalar her seçim dönemi geldiğinde hızla artıyor.”

“Maraş, Kıbrıs Türk yönetiminde açılmalı”
Maraş konusundaki düşüncesini de anlatan Özersay, kapalı Maraş’ın Kıbrıs Türk yönetiminde açılması gerektiğini söyledi. Özersay, Maraş’ın eski mal sahiplerine açılması durumunda, eski mal sahiplerinin vergilerini KKTC’ye ödemesi, inşaat hizmetlerini ve diğer yan sektörlerin sunduğu hizmetleri de KKTC’den alması düzenlemesi ile sadece Mağusa’nın değil genel anlamda KKTC ekonomisinin ciddi anlamda bir canlanmanın meydana geleceğine inanç belirtti.

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2015, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474