banner564

Özgürgün: “Delege sistemi kalkıyor”

Hüseyin Özgürgün, cumartesi günü yapılacak UBP Tüzük Kurultayı hakkındaki detayları kamuoyu ile paylaştı

Özgürgün: “Delege sistemi kalkıyor”
banner598
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, dün Merit Otel’de düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında 6 Haziran Cumartesi günü yapılacak Tüzük Kurultayı’na yönelik açıklamalar yaptı.
Basın toplantısında Parti Genel Sekreteri Sunat Atun, Milletvekilleri, İlçe Başkanları, Belediye Başkanları, Parti Merkez Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu.
Özgürgün, parti tüzüğünde yapılacak değişiklikle, milletvekillerinin görev sürelerinin 15 yılla; parti genel başkanı dahil tüm yönetim kadrolarındakilerin görev sürelerinin de 5 olağan kurultayla yani 10 yılla sınırlandırılacağını söyledi.
UBP Tüzüğü’nde gidilecek değişikle, kurultaylarda delege sistemi yerine üyelik sistemine geçileceğini açıklayan Özgürgün, yapılan değişikliğin parti içi demokrasinin de bir örneği olduğunu vurguladı. 
Cumhuriyet Meclisi’nde 18 milletvekiliyle temsil edilen ana muhalefet UBP, cumartesi günü tüzük kurultayına gidiyor. Lefkoşa’da saat 10.00’da Elysium Park’ta yer alacak kurultayda, tüzükte öngörülen madde madde onaya sunulacak. Kurultayda, oy kullanma hakkına sahip 1400 civarında delege bulunuyor.
Tüzük kurultayının 31 Ağustos 2013'teki kurultaydan sonra başlatılmış bir çalışma olduğunu dile getiren Özgürgün, birçok partilinin, milletvekillerinin, parti meclisinin ve tüm partililerin katılımıyla bir sonuca ulaştırıldığını kaydetti.
Tüzüğün geldiği aşamalar hakkında bilgi vermek amacıyla basın toplantısını düzenlediklerini dile getiren Özgürgün, uzun yıllardan beri şikayet ve problem yaratan fakat değiştirilmesi mümkün olmayan bazı maddelerin de daha çağdaş bir yapıya kavuşturulması için gerekli çalışmaların yapıldığını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2015, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473