banner564

Özgürgün: DP’nin kapısını çalmam

Özgürgün “bugün seçim olsa UBP’nin oyları yüzde 40’ın üzerindedir” dedi

Özgürgün: DP’nin kapısını çalmam
banner598
   Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, bugün seçim olması halinde partisinin yüzde 40’ın üzerinde oy alacağını söyledi. Özgürgün, yapılan çok ciddi ve kapsamlı araştırma sonuçlarının bunu gösterdiğini belirtti.
   Halkın, bugünkü meclise, anayasa referandumu sırasında güvenoyu vermediğini tekrarlayan Özgürgün, ortaya çıkan sonuç karşısında hükümet ortaklarının istifa etmediğini anımsattı. Özgürgün “aslında parlamentonun tümüyle istifa etmesi gerekir. Biz başından beri buna destek veriyoruz şeklinde konuştu.
   Diyalog TV’de ‘Son Durum’ programına katılan ve Reşat Akar’ın sorularını yanıtlayan Özgürgün, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Derviş Eroğlu’nu destekleme kararlarının gerekçelerini de açıkladı. Özgürgün, Demokrat Parti’nin de aynı doğrultuda bir karar aldığının anımsatılması ve “bu tavır ileride UBP ile DP’nin birleşmesine yol açar mı?” sorusuna şu yanıtı verdi:
   “Bu konuda benim birşey söylemem doğru olmaz. Kararı taban verir. Taban hangi partide olmak isterse oraya gider.” 
   UBP lideri, sorunun farklı bir şekilde tekrarlanması üzerine, birleşme konusunda DP’nin kapısını çalmayacağını söyledi.

Hükümet popülüzm yapıyor
   Hükümetin, Türkiye’den gelecek su konusunda herhangi bir proje üretmediğini savunan özgürgün “sizin projeniz var mı?” sorusunu yanıtlarken “biz hükümetten ayrılırken onlara bu konuda dosyalar bıraktık. Şimdi bu dosyaları bulamadıklarını söylüyor. İsterlerse onlara yeniden veririz. Ama iddia ediyorum ki; onların bu konuda herhangi bir dosyaları yoktur. Eğer olduğunu iddia eder ve bunu kanıtlarsalar iddialarımı geri çekeceğim”dedi.
   Polis ve askerlik konusundaki açıklamaları da değerlendiren Özgürgün, ülkemizin en güvenilir ve en hassas iki konusunda hükümetin yaptıklarını popülizm yaptığını söyledi. Özgürgün “bu kurumlarımızı yıpratmak bizlere hiçbirşey kazandırmaz ama ülkeye çok şey kaybettirir”dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2014, 10:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474