banner564

Özgürgün: Protokolün hedefleri gerçekleşti

Özgürgün: Protokolün  hedefleri gerçekleşti
banner598
Raif UZKAN
Başbakan Hüseyin Özgürgün başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu dünkü toplantısında bir dizi karar üretti.
Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından Başbakan Özgürgün basına açıklamalarda bulundu.
Özgürgün, 1 Haziran’dan itibaren araç plakalarının beyaz zemin üzerine siyah kabartmalı yazı ve rakamlardan oluşacağını, ayrıca soğuk mühür uygulamasının da devreye gireceğini söyledi.
Yeni kayıt yaptıran, plakası eskiyen veya kırılan araçlara  yeni plakalardan kullanılacağını söyleyen Özgürgün, plakası sağlam olanların 10 yıl süreyle mevcut plakalarını kullanmaya devam edebileceklerini yineledi.
Başbakan Özgürgün, Mart 2017 itibarıyla TC ile KKTC arasındaki ekonomik protokolün işleyişinin beklenen gibi olduğunu, hedeflerin gerçekleştiğini, bunun bir yansıması olarak da Meclis alt komitesinde bekleyen “Factoring Finans ve Finansman Şirketleri”, “Bankacılık Değişiklik”, “Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi”, “Kamu Görevlileri”, “Muhasebe Denetim Meslek”, “Teknopark”, “E-Ticaret”, “Bilişim Ağı Hizmetlerinin Düzenlenmesi ve Bilişim Suçları” yasa tasarılarının tamamlanması için komitelerin gerekli çalışmaları yapacağını kaydetti.
Özgürgün, Ekonomi Bakanlığı’nın yaptığı düzenlemeyle tütün imalatı satışı ve yetiştirilmesi ile ilgili tüzüğün Bakanlar Kurulu tarafından kabul edildiğini açıkladı.
Özgürgün, Karpaz’da pansiyonculuğun geliştirilmesi kapsamında kullandırılmış ve dönüşümünde zorluk bulunan eko-agro turizm projesi kapsamındaki turizm kredilerinin konsolidasyonu ve rehabilitasyonu ile ilgili 17 işletmeye yeniden düzenleme yapıldığını söyledi.
zgürgün, 250 bin TL’ye kadar dış finansman desteği esasları çerçevesinde her yatırımcının kullandığı krediyi “proje büyüklüğü” kabul edip hibe programına alınmasının sağlanacağını aktardı.

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2017, 11:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473