banner564

Özgürlüğün 45’inci yıl dönümü

Birlikler, dernekler Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı nedeniyle mesajlar yayımladı

Özgürlüğün 45’inci yıl dönümü
banner598

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Genel Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, 21 Aralık 1963’ten 20 Temmuz 1974 Mutlu Barış Harekâtına gelene dek geçen 11 yıllık sürenin Kıbrıs adası üzerinde “kara leke” olduğuna işaret etti.
Kelle yayınladığı 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı mesajında, 1 Mayıs 1943’te kurulan Çiftçiler Birliği’nin Kıbrıs Türk halkının örgütlü mücadelesinin “gizli kahramanı” olduğunu, o yıllardaki misyonun Türk halkının Ada üzerindeki topraklarına sahip çıkmak için birçok çalışmaya imza attığını belirtti.
Kelle, halkın 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramını kutlayarak, KKTC’nin Kıbrıs Türk halkının ada üzerinde var olabilmesi için kader değil, şans olduğunu vurguladı ve bu uğurda şehit olanları anarken, gazilere ve şehit ailelerine uzun ömürler diledi.

Emekli Subaylar:  Varoluş mücadelesi verildi
Kıbrıs Türk Emekli Subaylar Derneği Yönetim Kurulu mesajında, 20 Temmuz Harekatı ile Kıbrıs’ın Yunanistan’a bağlanması engellendiğini ifade ederek,  Kıbrıs Türkü’nün vermiş olduğu varoluş mücadelesinin nihayete ulaşarak, çekilen acıların son bulduğunu kaydetti.
Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Esen Ömürlü de 20 Temmuz’un, KKTC Devleti’nin egemen varlığının temelinin atıldığı, Kıbrıs Türk halkının, can güvenliğinin ve özgürlüğünün, teminat altına alındığı gün olduğunu kaydetti. Ömürlü, “Kıbrıs Türk halkı ve Türk Ulusu olarak bu mutlu günün 45. yıldönümünün haklı gururunu yaşıyor ve Anavatanımız Türkiye ve Türk Silahlı Kuvvetleri’mize olan güvenimizi bir kez daha yineler ve şükranlarımızı sunarız” dedi.

Civelek: Acı günlere dönülmeyecek
KKTC Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Murat Zeki Civelek de,  20 Temmuz Barış Harekâtı ile özgürlüğüne kavuşan Kıbrıs Türk halkının bir daha geçmişteki acı günlerine geri dönmeyeceğini vurguladı.
Civelek, “Askeri başarılar elde edilmesine rağmen ağır bedeller ödenerek kurulan devletimizin, siyasi ve ekonomik başarılarla taçlandırılıp, gerçek anlamda zafere ulaşılması gerekmektedir” dedi.
Kıbrıs Türk halkına çağdaş dünyanın gözleri önünde yıllarca vahşet, mezalim ve soy kırım yapıldığını, Türk ordusunun 20 Temmuz’da buna son verdiğini kaydeden Işık, “Mutlu Barış Harekatı, Kıbrıslı Türk halkının yaşam umutlarını dünyayla bütünleştiren bir insanlık zaferidir” dedi. Işık, Kıbrıs Türk halkının cumhuriyetine ve devletine sahip çıkmaktan başka seçeneği olmadığını vurguladı. 
 

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2019, 13:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473