banner564

Türk Yıldızları  KKTC semalarında

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı ülkenin dört bir yanında çeşitli etkinliklerle kutlanacak

Türk Yıldızları  KKTC semalarında
banner598

Türkiye’nin Kıbrıs’a 20 Temmuz 1974’te düzenlediği ve ada için dönüm noktası olan Barış Harekatı’nın 45. yıl dönümü bugün etkinliklerle kutlanacak
Garantörlük haklarını kullanan Türkiye’nin Kıbrıs’a 20 Temmuz 1974’te düzenlediği ve ada için dönüm noktası olan Barış Harekâtı’nın 45. yıl dönümünde Barış ve Özgürlük Bayramı, tören ve etkinliklerle kutlanıyor.
20 Temmuz törenlerinin vazgeçilmezi Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı akrobasi timi Türk Yıldızları, büyük ilgi gören gösterilerini Lefkoşa’da tören alanında ve Girne semalarında tekrarlayacak.
20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı tören ve etkinliklerinde bu yıl da Türkiye yanında bazı ülkelerden temsilciler Kıbrıs Türk halkının sevincine ortak oluyor.

İlk tören Atatürk Anıtı’nda
Lefkoşa’daki ilk tören saat 08.30’da Lefkoşa Atatürk Anıtı önünde başlayacak.
Tören, çelenklerin anıta sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak, anıt özel defterinin imzalanmasıyla tamamlanacak.
20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla Lefkoşa Şehitler Anıtı önünde de kutlama töreni yapılacak.
Saat 08.50’de çelenklerin Şehitler Anıtı’na konulmasıyla başlayacak tören, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle sürecek. Tören, anıt özel defterinin imzalanmasıyla sona erecek.
Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’ndaki geçit töreni de saat 09.30’da başlayacak.
Saygı duruşu, İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesi, tören birliklerinin denetlenmesi ve halkın bayramının kutlanması ile başlayacak tören, mesaj teatisi, Yavuz Çıkarma Plajı’ndan getirilen bayrakların Cumhurbaşkanı’na sunulmasıyla sürecek.
Tören, Türkiye Cumhuriyeti Hükümet Temsilcisi ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın yapacağı konuşmaların ardından Gençlik Dairesi ekibinin halk dansları gösterisi ve resmi geçit ile tamamlanacak.

Gemiler ziyarete açılıyor
20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları çerçevesinde KKTC’ye gelen Türk Deniz Kuvvetleri’nin TCG Gemlik Firkateyni, TCG İmbat Hücumbotu ve TCG GÜR Denizaltısı, 10.00-12.00 ve 14.00-16.30 saatleri arasında Girne Turizm Limanı’nda halkın ziyaretine açık olacak. Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi Türk Yıldızları da saat 11.00’de Lefkoşa’da Dr. Fazıl Küçük Bulvarı, Gemikonağı’nda Cengiz Topel Anıtı, Güzelyurt, Lefke ve Gazimağusa üzerinde pasaj geçişi yapacak; ardından saat 18.00’de Girne Atatürk Anıtı üzerinde hava gösterisi icra edecek.

Sportif etkinlikler de düzenleniyor
20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı 45. yılı kutlamaları çerçevesinde, bir dizi etkinlik de gerçekleştirilecek.
Etkinlikler kapsamında, Atıcılık Federasyonu 20-21 Temmuz Barış ve Özgürlük kupası verecek. Müsabakalar 21-21 Temmuz saat 09.00’da Gönyeli’de yapılacak.
Yelken-Motor-Kürek Federasyonu 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Rallisi’nin ilki 16 Temmuz’da yapıldı ikincisi ise bugün Girne Limanı ve KarpazGate Marina’da yer alacak.
Atletizm Federasyonu saat 18.30’da Çıkarma Plajı’ndan-Atatürk Heykeli önüne 8 kilometrelik yol koşusu düzenleyecek.
20 Temmuz’da Su Sporları Federasyonu yüzme maratonu, Taekwondo-Karate-Aikido-Kurash-Wushu-Muaythai Federasyonu da saat 16.00’da Barış Kurash Kupası gerçekleştirilecek.
Saat 20.30’da Lefkoşa Bedesten’de, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu’nun solist Cem Kafkas’la konseri yer alacak.

Gemilerden denize çelenk
Boğaziçi Deniz Çevre ve Spor Kültürü Platformu, TCG Kocatepe Muharip Gemisi şehitleri anama etkinliği gerçekleştirecek. Etkinlik çerçevesinde, 08.30-10.00 saatlerinde Girne Deniz Şehitliği önlerinde denize çelenk bırakılacak.

Türk Yıldızları Girne semalarında olacak
20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları kapsamında; Türk Yıldızları Girne’de de gösteri yapacak.
Türk yıldızları, 17.55-18.40 saatleri arasında Girne bölgesinde gösteri uçuşu yapacak.
Öte yandan Girne Atatürk Anıtı’nda saat 18.35’te Jandarma Genel Komutanlığı Mehteran Birliği gösteri yapacak.
20 Temmuz nedeniyle ülkenin diğer bölgelerinde de çeşitli etkinlikler düzenlenecek.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
ayşe ay
ayşe ay - 5 yıl Önce

NE GÜZEL ŞEN OLA DÜĞÜN ŞEN OLA .. GANİMETLER BİTTİ AH NE OLA !

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474