banner564

Özhür: Ne suç işledik?

Elcil, “Haklarında soruşturma yapılıp, rapor çıkarılmadan öğretmene nakil yapmak ve nakli ceza olarak kullanmak yasadışılıktır” dedi

Özhür: Ne suç işledik?
banner598
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda 7 öğretmenin görev yerinin değiştirilmesi hakkında, söz konusu 7 öğretmenin de katılımıyla basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında, sendika yetkilileri yanında, okulda eyleme katılan diğer öğretmenlerden bazıları da hazır bulundu.
Elcil toplantıdaki konuşmasında, Şehit Ertuğrul İlkokulu gibi başka okulların da “Kolejlere hazırlık eğitimi sunan özel dershanlerde çalışan öğretmenler ve özel ders veren öğretmenler tarafından rant elde etmek için kullanıldığını” iddia etti.
Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda bazı öğretmenlerin yerinin değiştirilmesine rağmen sorunların devam ettiğini belirten Elcil, “Haklarında soruşturma yapılıp, rapor çıkarılmadan öğretmene nakil yapmak ve nakli ceza olarak kullanmak yasadışılıktır” dedi.
Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda çalışan 16 öğretmenin, “Okul’da adaletsizlik, haksızlık ve rant kavgası yaşandığı” gerekçesiyle derslere girmeme eyleminin, Eğitim Bakanlığı ile yapılan toplantıda varılan mutabakat üzere sonlandırıldığını kaydeden Elcil, Milli Eğitim Bakanlığı’yla okul müdürü ve bir öğretmenin görev yerinin değiştirilmesi üzerinde anlaştıklarını, ancak alınan kararda okulda eylemde yer alan 7 öğretmenin de görev yerinin değiştirildiğini anlattı.
Elcil, gelişmelerle ilgili olarak alınacak tutum için bugün Sendika Yönetim Kurulunun toplanacağını da belirtti.

Özhür: Bakanlık açıklama yapmalı
Şehit Ertuğrul İlkokulundaki görev yeri değiştirilen öğretmenler adına konuşan Mustafa Özhür, Eğitim Bakanlığına, bu öğretmenlerin görev yerlerinin değiştirilmesinin gerekçelerinin açıklanması çağrısında bulundu ve “Ne suç işledik ki görev değişimine tabi tutulduk” diye sordu.
“Okulda rant paylaşımından doğan sıkıntılar vardır” diyen Özhür, Okul’da yaşanan bu sıkıntıya karşı mücadele verdiklerini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2015, 10:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473