banner564

Özker Özgür ile Salih Miroğlu düzenlenen törenlerle anıldı

Aradan 15 yıl geçti

Özker Özgür ile Salih Miroğlu düzenlenen törenlerle anıldı
banner598

CTP Genel Başkanlığı, Bakanlık ve Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulunan, Birleşik Kıbrıs Partisi kurucularından olan Özker Özgür ve UBP eski Genel Sekreteri ve eski bakanlardan Salih Miroğlu’nun 15. ölüm yıl dönümleri nedeniyle anma törenleri düzenlendi.
Törene Cumhurbaşkanı ErsinTatar, UBP Genel Başkan Vekili Ersan Saner, ana muhalefet CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, BKP Genel Başkanı İzzet İzcan ve Özker Özgür ile Salih Miroğlu’nun aileleri ve sevenleri katıldı.

Aynı günde vefat ettiler
Özker Özgür, eşi merhum Zehra Özgür ve Salih Miroğlu için Lefkoşa Kabristanlığı'nda düzenlenen törenlerde konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, bu günün hem Özker Özgür’ü hem de Salih Miroğlu’nu kaybettikleri gün olduğunu belirtti.
Tatar, “Farklı siyasi anlayışta olsa da bu iki güzel insan için her yıl yapılan anma törenlerinde buluşmanın Kıbrıs Türk halkı için gerçek anlamda barış ve huzur içinde yaşama bağlamındaki önemi” gösterdiğini ifade etti. 
“Sn. Özker Özgür Kıbrıs Türk halkının özgürlüğü için Erenköy’de savaşmıştı. Siyaset yaparken farklı görüşler savunabiliriz ama hepimizin hedefi Kıbrıs Türk halkının bağımsız, özgür ve onurlu bir şekilde bu adada yaşamasını sağlamaktır” diye konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkına “göstermiş olduğu olgunluktan dolayı” teşekkür etti.
Cumhurbaşkanı Tatar, Özker Özgür’ü ve Salih Miroğlu’nu rahmetle anmaya devam ettiklerini belirterek, ailelerine ve tüm sevenlerine başsağlığı diledi.

 Ataoğlu, Özgür ve Miroğlu’nu andı
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, "Kıbrıs Türk toplumuna uzun yıllar hizmet eden" Salih Miroğlu ve Özker Özgür’ü andı.
Ataoğlu yazılı açıklamasında, Özgür ve Miroğlu’nun 15 yıl önce aynı gün vefat ettiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
“Her iki değer de ülkesi için çalışkan kişiliğiyle hafızalara kazınmış önemli siyasilerdendir. Salih Miroğlu Gençlik ve Spor Bakanlığı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı görevlerini başarılı bir şekilde üstlenip, Kıbrıs Türk siyaset tarihine önemli biz iz bırakmıştır.
Aynı şekilde Özker Özgür gerek Başbakan yardımcılığı ve Devlet Bakanlığı görevlerinde gerekse siyasi çalışmalarıyla ülkeye değerlerler katmıştır.
Kıbrıs Türk siyasi yaşamında önemli bir yer edinen iki değerli siyasetçiyi ölümlerinin 15’inci yılında rahmetle anıyoruz.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473