banner564

Özür dilediler

Pile’de Kıbrıslı 2 Türk genci silah zoruyla durdurup üzerlerinde arama yapan Rum polisleri geri adım attı

Özür dilediler
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Kıbrıslı Türkler ile Rumların beraber yaşadığı ara bölgedeki Pile köyünde önceki gün Rum polislerinin bisikletli 3 türk gencini durdurup silah çekmesi olayının ardından Pile köyüne gelen konu polislerin bağlı olduğu birimin sorumlusu ve iki yardımcısı gençlerden ve ailelerinden özür diledi.
Diyalog muhabirine konu ile ilgili açıklama yapan Pile köyünün Türk muhtarı Necdet Ermetal, yaşanan olayın üzerine dün sabah 09.00’da Larnaka Polis Bölge Müdürlüğü birim sorumlusu ile Birleşmiş Milletler polis karakolu binasında bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi. 
Toplantıda ilgili birim sorumlusunun bu olayı asla tasvip etmediklerini ve büyük üzüntü duyduklarını kendilerine aktardığını belirten Ermetal, bu bağlamda köye gelip gençler ve ailelerinden özür dilemek istediklerini birim sorumlusunun kendisile ilettiğini ifade etti.  
Kendilerinin Rum polisinin görev yapmalarına itirazları olmadığını ancak görevlerini kurallar çerçevesinde yapmaları gerektiğini birim sorumlusuna ilettiklerini söyleyen Ermetal, gençlere silah çeken polisler hakkında disiplin soruşturması açıldığının kendilerine iletildiğini aktardı.

Gençler ve ailelerle görüştüler
İki toplum ilişkilerinin zedelenmemesi konusunda hassasiyet sözünün birim sorumlusu tarafından kendilerine verilmesinin ardından, akşam 18.00 sıralarında ilgili birim sorumlusunun iki tane  yardımcısı ile köye geldiğini ve Birleşmiş Milletler binasında gençler ve aileleri ile bir araya geldiklerini anlatan Ermetal, olaydan duyulan üzüntünün aileye aktarıldığını belirten Ermetal, aileden özür dilendiğini belirtti. 

Şikayetçi olmaları halinde… 
Ermetal, ilgili birim sorumlusunun ailenin şikayetinde ısrarcı olması halinde şikayetler ile sonuna kadar ilgilenişp gereğinin yapılacağı konusunda söz verdiğini söyledi. Pile muhtarlığı olarak bu adımların Dışişleri Bakanlığı ile istişare içerisinde atıldığını da söyleyen Ermetal, köy içerisinde Rumlar ile yakın komşuluk ilişkileri içerisinde olduklarını ve ara sıra çıkan ufak anlaşmazlıkları da iyi niyetle çözüme kavuşturduklarını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2016, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473