banner564

Özyiğit: DAİ ve DAK geri alınmalı

DAÜ’de yetkili DAÜ-SEN DAÜ BİR-SEN Başkan ve yetkililerini ziyaret ederek, üniversite ile ilgili bilgi aldı, sorunları dinledi, görüş ve düşüncelerini aktardı.

Özyiğit: DAİ ve  DAK geri alınmalı
banner598

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Merkez Yönetim Kurulu üyeleri Ayşe Öztabay, Ercan Hoşkara ile Gazimağusa İlçe Başkanı Mustafa Emiroğluları'ndan oluşan TDP heyeti, DAÜ Rektör Vekili Necdet Osam, Vakıf Yöneticiler Kurulu (VYK) Başkanı Mehmet Bayram ile 

Özyiğit, “5 yıl önce Doğa Okulları’na devredilen Doğu Akdeniz Koleji (DAK) ile Doğu Akdeniz İlkokulu'nun (DAİ) mutlaka geri alınması gerektiğini” vurguladı. 
Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst'e, bu okulların hissesinin Doğa tarafından Nişantaşı Üniversitesi’ne devir işleminden haberdar olup olmadığını soran Özyiğit, Özel Okullar, Dershaneler ve Kurs Yerleri Tüzüğü gereği, Eğitim Bakanlığı'nın devir işleminden bilgilendirilmesi gerektiğini, bilgilendirme olmaması halinde de, öğretime başlama izninin iptali ve geçici olarak kapatmanın yapılabileceğini açıkladı.
Özyiğit, DAÜ'nün “demokratik, özerk, şeffaf ve hesap verebilir bir devlet üniversitesi” haline gelmesi gerektiğini, bunun için de Meclis Komitesi’nde görüşülmekte olan DAÜ ile ilgili Yasa Tasarısı’nın çok önemli olduğunu belirtti.
Özyiğit, “ DAÜ'yü siyasilerin çiftliği olmaktan kurtarırken, belirli zümrelerin çiftliği haline getirecek yapıları oluşturmamak için de dikkatli olunması gerektiği” uyarısında bulundu. 
DAÜ’de inşası devam etmekte olan yurtlarla ilgili izinden onaya kadar sorunlar yaşandığını iddia eden Özyiğit, “DAÜ Kampüs Master Planı ve gelecek planlamasının olmadığı bir yerde, bu tür kararların ve icraatların olması doğru değildir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2016, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473