banner564

Paket hazır

İzbul, sağlıkla alakalı yasaların tamamının, yeni yasama döneminde, Cumhuriyet Meclisine sevk edileceğini açıkladı

Paket hazır
banner598
Sağlık Bakanı Salih İzbul, Hasta Hakları Yasası dâhil sağlıkla alakalı yasaların tamamının, yeni yasama döneminde, bir paket şeklinde Cumhuriyet Meclisine sevk edileceğini açıkladı.
Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Bakan İzbul, Evrensel Hasta Hakları Derneği heyetini kabul etti.
Sağlık Bakanı İzbul kabulde gerçekleştirdiği açıklamada, büyük oranda hazır olan, Hasta Hakları Yasası’yla beraber hekim ve sağlık çalışanları haklarına yönelik yasaların da eş zamanlı olarak Cumhuriyet Meclisine sevk edileceğini kaydetti.
Genel Sağlık Sigortası Fonu Yasasını, 2016’dan itibaren yürürlüğü koymayı hedeflediklerini anımsatan İzbul, “Genel Sağlık Sigortası ile sağlık sektöründe devrim yaşanacak” dedi.
Evrensel Hasta Hakları Derneği Başkanı Emete İmge de kabulde yaptığı konuşmada, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, Sağlık Bakanlığı ile iyi ilişkiler içerisinde çalışmaya hazır olduklarını dile getirdi.
Hasta Hakları Yasası’nın hayat bulması için uzun süreden beri çaba sarf ettiklerini dile getiren İmge, söz konusu yasa tasarısının tüm tarafların da görüşü alınarak hazırlandığını; şu an Bakanlıkta olduğunu belirterek, en kısa sürede Cumhuriyet Meclisine sevk edilmesini istedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2015, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473