banner564

“Partizanlık kurbanı oldum”

Kalkınma Bankası’na 36 bin TL’lik borcunu ödemediği gerekçesiyle haciz kararı çıkartılan Nitovikla Eco-Bio Otel’in sahibi Zekai Altan isyan bayrağını açtı

“Partizanlık kurbanı oldum”
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
İskele’ye bağlı Kumyalı köyünde faaliyet gösteren “Nitovikla Eco-Bio” isimli otel Kalkınma Bankasına bulunan 36 bin TL’lik borcu nedeni ile mahkemelik oldu. Açılan dava sonunda avukat ve mahkeme masraflarını ödeyemeyen işletmeye haciz geldi. Otel sahibi Zekai Altan alınan haciz kararının işletmesini kapattırmayı hedeflediğini öne sürdü 
Yaklaşık 2 yıldır süren mahkeme süreci boyunca görevde olan tüm başbakanlar ve bakanlar ile resmi görüşmeler ve yazışmalar yaptığını belirten Altan, hiç kimsenin kendini dikkate almadığını ileri sürdü.  Kalkınma Bankası Genel Müdürü ile birçok kez görüşme yapmalarına rağmen hiç bir sonuç alamadıklarını belirten Altan, Kalkınma Bankası Müdürünün   baskıcı ve tehdit edici tavırlar takındığını  iddia etti.  
Başka işletmelere sağlanan kolaylığın kendisine yapılmadığını söyleyen Altan partizanlık kurbanı olduklarını savundu.

Seçim yasağı öncesi mahkeme alelacele bitirildi
2013 yılında yapılan  genel seçimler  öncesinde mahkeme  sürecinin  başlatıldığını aktaran Altan, hükmün seçin yasağından önce alınması için mahkemenin acele ile 15 gün içerisinde tamamlandığını söyledi. Mahkemenin hüküm kararından sonra Kalkınma Bankası’nın avukatı kendisini arayarak avukat ve mahkeme masrafları için 36 bin TL + faiz para talep ettiğini dile getiren Altan, avukata konu parayı ödeyemeyeceğini söylediğini bunun üzerine ise  avukatın   haciz  kararı çıkarttığını söyledi. Konuyu dönemin Müsteşarı Hüda Hüdaoğlu’na, Turizm Bakanı Serdar Denktaş’a, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na ve TC Büyükelçiliği’ne kadar taşıdığını ifade eden Altan,  hiçbir şekilde sonuç alamadığından yakındı. Altan, süreç içerisinde girişimlerde bulunmaya devam ettiklerini söyleyerek, haciz kararı ile son bir yıl içerisinde her ay taciz ve tehdit edildiklerini ileri sürdü. 


“Ayakta durmaya devam edeceğiz...”
 Nitovikla Eko-Bio Otel’i eşdeğer puanlarla alınan 140 yıllık binaya emek vererek yaptıklarını belirten Altan,  işletmede emeği geçen kızı ve eşinin emeğini asla yerde bırakmayacağını ifade etti. Hizmet vermeye ve ayakta durmaya devam edeceklerini vurgulayan Altan, “gerekirse bu uğurda öleceğiz ve sonuna kadar hakkımızı savunacağız” şeklinde konuştu.  

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2015, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473