banner564

Perişan oldular

Kıb-Tek, bakım, onarım yapılacak diye Mesarya’da birçok köyü 14 saat elektriksiz bıraktı

Perişan oldular
banner598

 Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun (Kıb-Tek) dün Meriç elektrik trafosunda yaptığı bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle Mesarya bölgesinde birçok köy elektriksiz kaldı.

Trafoda sabah saat 09.00 sıralarında başlayan çalışmalar saat 23.00’e kadar sürünce bölge halkı perişan oldu. Meriç, Değirmenlik, Balıkesir başta olmak üzere 14 saat elektriksiz kalan birçok köy kötü bir gün yaşadı.
Köy halkı tüm gün Diyalog’u arayarak şikâyetini bildirdi. Arayanlardan biri olan Balıkesir köyü eski muhtarı Memduh Ergüler, bakım ve onarım çalışmalarının yapıldığını, 14 saat elektriksiz kaldıklarını ifade ederek, “Perişan olduk” dedi.
Değirmenlik sakini Ersin Gözügüzeli de isyan ederek, “Hastalar var, yaşlılar var, çocuklar var, iş yapan ve elektriğe bağımlı işyerleri var. Herkes 14 saat boyunca mağduriyet yaşadı” şeklinde konuştu.

Memduh Ergüler: 
Bakım ve onarım yapılacağı bildirildi. Biz de akşam saat 16.00’ya kadar biter diye düşündük. Ancak trafoda yapılan çalışmalar çok uzun sürünce sabah 09.00’dan saat 23.00’e kadar elektriksiz kaldık. Köyde birçok insan perişan oldu. Mesela ben bakkal işletiyorum. Buzluklardaki ürünlerin hepsi eridi. Ayrıca hayvancı sütünü sağamadı. Bu yaz sıcaklarında saatlerce elektriksiz kalmamız bizi perişan etti.

Ersin Gözügüzeli:
Değirmenlik halkı elektriksizlikten dolayı zor bir gün geçirdi. Bir yakınım yatalak hasta ve onun bakımı sekteye uğradı. Hasta kadın perişan oldu. Nasıl bir duyarsızlık bu anlamadık; hastalar var, yaşlılar var, çocuklar var, iş yapan ve elektriğe bağımlı işyerleri var. Herkes 14 saat boyunca mağduriyet yaşadı. Böyle bir durumu halka yaşatanlar kendilerinden utanmalı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473