banner564

Pervin Gürler: “Alt yapı yok”

Pervin Gürler, uyuşturucu kullanımı konusunda denetimli serbestliğin şu anda KKTC’de uygulanmasının mümkün olmadığının altını çizdi

Pervin Gürler: “Alt yapı yok”
banner598
Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler “KKTC Uyuşturucu ile Mücadele Çalıştayı” nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı ve çalıştaya katkıda bulunan herkese teşekkür etti. 
Pervin Gürler, uyuşturucu kullanımı konusunda denetimli serbestliği, gerekli yasalar yürürlüğe girmeden ve tam teşekküllü bir rehabilitasyon merkezi kurulmadan doğabilecek sonuçlardan dolayı, mevcut şartlarda uygun bulmadıklarını açıkladı. 
Gürler, denetimli serbestliğin bugün Avrupa’nın bazı ülkelerinde ve Türkiye’de uygulandığını ancak bu ülkelerin tüm yasalarının Meclislerinden geçirildiğini, rehabilitasyon merkezleri ve altyapılarının mevcut olduğunu ifade etti. 

“Polis yakalasa da tutuklamaz düşüncesi…”
Denetimli serbestliğin, herkesin bir kez yakalanma toleransı bulunması nedeniyle birçok gencin “bir kereden bir şey olmaz, polis yakalasa da zaten tutuklayamaz” düşüncesiyle bunu deneyecek veya denenmesini sağlayacağına dikkat çeken Gürler, ayrıca bu durumda uyuşturucu madde tasarrufu suçlarının yaygınlaşmasına sebep olabileceği uyarısında bulundu. 
Gürler, günümüzde evrensel bir sorun haline gelen ve ülkede de en büyük toplumsal sorunlardan birisi olan yasadışı uyuşturucu madde faaliyetleri kapsamına giren suçların, Polis Genel Müdürlüğü’nün de en öncelikli mücadele alanları arasında olduğuna işaret etti. 
Gürler, ancak toplum sağlığını doğrudan etkileyen ve gençliği tehdit eden uyuşturucu maddeler ile mücadelenin sadece polisiye tedbirlerle sonuca ulaşamayacağının tüm dünyada anlaşıldığı gibi ülkede de son zamanlarda yürütülen faaliyetler ve uygulanmaya başlanan projelerin bu farkındalığı ortaya koyduğunu kaydetti. 


“Narkotik güzide bir müdürlüğümüz”
Pervin Gürler, önceki gün bir medya kuruluşu tarafından yayınlanan haberde “Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nün ne yaptığının” sorulduğunu da ifade ederek, şunları kaydetti:
“Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğümüz, tüm olanaksızlıklara ve personel sıkıntısına rağmen, kanunlar çerçevesinde halkına hizmet için yarışan, operasyonlar sırasında yazın sıcağı, kışın soğuğu demeden pusu görevleri icra eden, ailelerinden ve sosyal yaşantılarından feragat etmiş polislerimizden oluşan güzide bir bölüm müdürlüğümüzdür.” 
Polis Genel Müdür Vekili Gürler, örgüt olarak üzerlerine düşen yasal görevin yanında önlenebilmesi için her türlü katkıya da hazır olduklarını kaydetti. 

Çalıştay tamamlandı
Öte yandan Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun düzenlediği “”KKTC 1. Uyuşturucu ile Mücadele Çalıştayı” tamamlandı.
Çalıştay’da son gün, “Arz İle Mücadele Komitesi”, “Taleple Mücadele Komitesi”, “Uyuşturucu ile Mücadelede Tedavi ve Rehabilitasyon Komitesi”, “Yasa Çalışmaları Komitesi”, “Uyuşturucu ile Mücadelede Basın- Medya İletişim Komitesi” ve “Uyuşturucu ile Mücadelede STÖ’lerin Rolü Komitesi” çözüm önerileri konusunda birer sunum yaptı.
Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ve Başbakanlık Daire Müdürü İlhak Nurluöz Çalıştay’ın kapanış konuşmasını yaptı ve Çalıştay’a katkı koyanlara teşekkür etti. 

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2015, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473