banner564

Altınları kiloduna sakladı

Evinde misafir olarak kaldığı kadının ziynet eşyalarını çalan İbrahim Uçar, Ercan’dan uçmaya çalışırken yakalandı

Altınları kiloduna sakladı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da misafir olarak kaldığı evin sahibinin 3 bin 800 TL değerindeki ziynet eşyalarını sirkat eden İbrahim Uçar, Türkiye’ye uçacağı esnada Ercan Havalimanı’nda tespit edildi. 
Ziynet eşyaları ise üzeri aranan İbrahim Uçar’ın iç çamaşırının içerisinde bulundu. 
Ercan Havalimanı’nda polis tarafından gözaltına alınan İbrahim Uçar dün, Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli  polis memuru Hasan Özgüç, zanlının 2 Nisan 2015 tarihinde Gazimağusa’da misafir olarak bulunduğu evin sahibi Seher Bulanık’a ait yatak odasında, komodin içerisinde bulunan 3 bin 865 TL değerinde ziynet eşyalarını sirkat ettiğini söyledi.

Cebinde sadece 100 lirası vardı…
Zanlının 7 Nisan 2015 tarihinde, Türkiye’ye gitmek üzere Ercan Havalimanı’ndan çıkış yapmaya teşebbüs ettiği sırada tespit edildiğini belirten Özgüç, ziynet eşyalarının zanlının iç çamaşırında bulunduğunu aktardı. Zanlının KKTC ile hiçbir bağlantısı olmadığını belirten Özgüç, cebinde sadece 100 TL para olduğunu ifade etti. Özgüç zanlının 3 ayı geçmemek şartı ile davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.

Adaletinize sığınıyorum
Mahkemede söz alan zanlı İbrahim Uçar, çok pişman olduğunu söyleyerek, çocuğu için böyle bir şey yaptığını öne sürdü. Bir anlık gaflet ile hırsızlık yaptığını iddia eden Uçar, “Adaletinize güveniyorum” diyerek mahkemeden merhamet dilendi. Huzurundaki şahadet ve beyanı değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu, zanlının 10 günü geçmemek şartı ile davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2015, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473