banner564

GAÜ’nün hedefleri büyük

Hastane inşası başladı, Eczacılık Fakültesi yakında

GAÜ’nün hedefleri büyük
banner598
Sonuç CEVİZCİ
Diyalog Medya Grubu ile Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) arasındaki karşılıklı işbirliği protokolünün daha da ileriye taşınabilmesi için iki kurum yöneticileri dün bir araya gelerek, fikir alış verişinde bulundu. 
Görüşmeye, Diyalog Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar, Girne Amerikan Üniversitesi Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal’ın yanı sıra iki kurumun üst düzey yöneticileri katıldı.
Görüşmede ilk sözü alan GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkanı Akpınar, Diyalog Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar’ın yükseköğretime yaptığı katkıyı anımsatarak, “Özellikle Sayın Akar’ın bizim içimizde bambaşka bir yeri vardır. İlk günlerde sizlerin çok yoğun desteğini aldık. Yüksek Öğretimin gelişiminin, öneminin, ısrarlı bir şekilde güzel yazılarınızla ortaya koyduğunuz günleri halen hatırlıyoruz. Bekli de yüksek öğretime bugüne gelmesinin ve kamuoyunda yer almasının yegane nedeni sizsiniz.”

“Diyalog’un başarısını takdir ediyoruz”
Akpınar, Diyalog Medya Grubu’nun kısa sürede elde ettiği başarıları gözlemlediğini ifade ederek,  “Ortak bakış açısıyla kurmuş olduğunuz yeni şekillenmeyi bizlerde yakından takip ediyoruz. Oldukça beğeniyor ve takdir ediyoruz” şeklinde konuştu.

“GAÜ her geçen gün gelişiyor”
GAÜ’deki akademik gelişmeler hakkında da bilgi veren Akpınar, Kıbrıs Türk toplumuna kaliteli ve uluslararası standartlarda sağlık hizmeti verme hedefi ile ortaya konan projelerde son aşamaya gelindiğini belirtti.
“Tıp dünyası otoritelerinden ve sağlık hizmetlerinde dünya markası Florence Nightingale Hastaneleri, Bilim Üniversitesi ile GAÜ işbirliğinde sağlık alanında Kuzey Kıbrıs’ta yeni dönemin temelleri atıldı” diyen Akpınar, 2015-2016 Akademik Yılı’nda ilk etapta 2+4 sistemiyle tıp eğitimi için öğrenci alımına başlanacağını ifade etti.
Akpınar, inşaat süreci devam eden GAÜ Smart Health projesinin hayata geçmesiyle de tam zamanlı eğitimin KKTC’de verilmeye devam edeceğini kaydetti.
GAÜ’nün Tıp Fakültesi ve Eczacılık Fakülteleri için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onay alındığını aktaran Akpınar, YÖDAK’tan alınacak onayla yeni akademik yıl ile birlikte bu bölümlere öğrenci alımına başlayacağını söyledi.

Akar: Kendimi farklı bir ülkede hissettim
Reşat Akar da üniversite sektörünün önemine işaret ederek, GAÜ’nün kısa sürede büyük bir ilerleme kaydettiğini ifade etti. 
Akar, “Buradaki yatırımları, çok güzel gelişmeleri görmek bizim için çok önemliydi. Kendimi farklı bir ülkede bulmuş gibi hissettim. Bu yapılan yatırımlar netice itibarı ile bu ülkenin eseridir. Sizleri takdir ediyorum. Yıllar öncesinde büyük bir gayretle ufak bir atılımla başlattınız eğitim konusundaki hizmetleri. Bugünlere gelişinizi yakinen izliyoruz ve takdirle karşılıyoruz” dedi .

“Daha güzel gelişmeler yaşanmalı…”
Akar Diyalog Medya Grubu olarak amaçlarının ülkede daha güzele ulaşabilmek için teşvik edici yayınlar yapmak olduğunu ifade ederek şunları kaydetti, “Bizim de Diyalog Medya gurubu olarak amacımız bu güzel ülkede artık daha güzel gelişmelerin yaşanması. Bir takım bürokratik sıkıntıların aşılması ve siyasetin engellediği gelişmelerin aşılması konusunda elimizden katkıyı sağlamak için yeni bir yola çıktık. Tamamen bağımsız, tarafsız yayıncılık anlayışı ile ülkemizin doğru dürüst çalışan, üretim yapan ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan kurumlarına da gerekli desteği vermek, bunları çıkar menfaat beklemeden gündemde tutmak ve yetkilileri uyarmak amacıyla yola çıktık.” 

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2015, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474