banner564

Planladı ve yaptı

20 gün önce boşandığı eşini ölümle tehdit eden Ziya Alkan tutuklandı

Planladı ve yaptı
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’ya bağlı Tuzla Köyü’nde yaşanan olayda 20 gün önce boşandığı eşini tehdit ettiği gerekçesi ile Ziya Alkan tutuklandı. İddialara göre zanlı Alkan ile eşi 2015 yılında boşanma sürecine girdi. O tarihten itibaren zanlı ile eşi arasında tartışmalar yaşandı. 
Ayrılığı kabul etmeyen zanlı birçok kez ayrılma aşamasında olduğu eşini tehdit etti. Eşin şikâyeti üzerine tutuklanıp yargılanan zanlı 2 ay hapis de yattı.  
Ancak uslanmayan zanlı tehdit ve tacizlerine devam etti. Bu kez de mahkemeden A.A. için koruma emri çıkarıldı ve zanlının eşine yaklaşması yasaklandı. Bu fırtınalı süreçten sonra zanlı ile eşi 20 gün önce boşandı. Ancak zanlı aldığı hapis cezasına, mahkeme kararına rağmen boşandığı eşinin evine gidip ölüm tehditleri yağdırdı.

Hiç vaz geçmedi
Dipkarpaz’da bir okulda öğretmenlik yapan Ziya Alkan, şikâyet üzerine tutuklanıp dün mahkemeye çıkarıldı. Adli Şube’de görevli polis memuru Emin Özbilen, zanlının 25 Mart 2019 tarihinde, eski eşi olan A.A isimli kadının Tuzla’da bulunan ikametgâhına giderek, evin avlusuna girdiğini ve mutfak penceresinden, “Beni aldatıyorsun, seni öldüreceğim. Seni gördüm, komşunun evinden çıkıyordun” diyerek şiddet tehdidinde bulunduğunu söyledi.
Soruşturmanın tamamlandığını bildiren Özbilen, zanlının, eski eşi ile 2015 yılında boşanma aşamasına girdiğini ve o tarihten buyana onu sık sık rahatsız ettiğini, 2015 yılında, yine şiddet tehtidinde bulunmaktan dolayı mahkûm edilerek hapis cezası aldığını belirtti. Polis, mahkeme emri ile adı A.A.’nın koruma altına alınmasına ve zanlının eve yaklaşmasının yasaklanmasına rağmen, eski eşini rahatsız etmeye devam ettiğini söyledi.

2 ay hapis de yattı ama…
Polis, zanlının sürekli tehdit ve taciz suçu işlediği için 2 ay hapse gönderildiğini, tüm bunlara rağmen önceki gün yine aynı şeyi yaptığını belirterek, serbest kalması halinde yeniden suç işleyeceğini ifade etti. Polis, bu nedenlerden dolayı zanlının davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.

Suçlamaları reddetti
Zanlı avukatı talebe itiraz etmezken, müvekkilinin konu suçu işlemediği iddiasında olduğunu mahkemeye aktardı. 
Huzurundaki şahadeti ve zanlı avukatının beyanlarını değerlendiren Yargıç Umut İnan, zanlının, 15 günü geçmemek şartı ile davaları görüşülünceye kadar, hükümsüz tutuklu olarak, Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi. 

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2019, 12:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474