banner564

Polis kuş uçurtmadı

Gazimağusa’da düzenlenen huzur operasyonunda 23 kişi gözaltına alındı

Polis kuş uçurtmadı
banner598

Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı ekipler önceki gece 21.00 ile 01.00 saatleri arasında, sorumluluk sahalarında geniş kapsamlı bir huzur operasyonu düzenledi. Cadde ve sokaklarda kimlik kontrolü yapan ekipler, bazı otel pansiyon ve apartmanlarada operasyon düzenleyerek, özellikle yabancı uyruklu  şahıslara kimlik kontrolü yaptı. Yapılan kontroller neticesinde 4 kişinni KKTC’de izinsiz ikamet ettiği tespit edilerek gözaltına alındı. Gözaltına alınan yabancı uyruklu şahıslar dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak aleyhlerinde 3 gün tutukluluk emri temin edildi.
Araçta uyuşturucu bulundu
Huzur operasyonu kapsamında bir araçta arama yapan ekipler 1 gram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde tespit ederek araç sürücüsü Zeki Biliz ile araçta yolcu olarak bulunan Aytunç Aşaroğlu’nu gözaltına aldı. Her iki zanlı da dün mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhlerinde 3 gün tutukluluk emri temin edildi.
Aracın içinden kesici alet çıktı
Bir araç içerisinde ekipler tarafından yapılan kontrol sonucunda ise kesici alet ele geçirildi, polis ayrıca kumarhanelere düzenlediği baskınlar sonucu, kumarhanede bulunması yasak 17 kişiyi tespit ederek, konu şahıslar hakkında yasal işlem başlattı.
Bölge sakinleri memnun
Trafik Şubesi ekipleride yaptıkları kontroller sonucunda 166 araç sürücüsü hakkında işlem yaparken 7 aracı trafikten men etti. Bölge sakinleri sık aralıklarla yapılmaya başlanan huzur operasyonlarından memnuniyetlerini dile getirdi. Özellikle ülkemizde kaçak olarak yaşamakta olan birçok kişinin bu operasyonlar sayesinde yakalandığını belirten bölge sakinleri, denetimlerin sürdürülmesini istedi.
Güzelyurt’ta asayiş berkemal
Öte yandan önceki gece Güzelyurt’ta da operasyon yapıldı. Bu çerçevede, bölgede faaliyet gösteren bet ofisleri, alkollü içki satışı yapılan yerler, gece kulüpleri ve kahvehaneler kontrol edildi. Yapılan denetimlerde herhangi bir olumsuzluk tespit edilmedi.
Trafik ekiplerinin gerçekleştirdikleri denetimler sonucu 585 araç kontrol edilirken suç işlediği tespit edilen 62 araç sürücüsü hakkında ileri işleme gidildi. 7 araç trafikten men edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474