banner564

Tüm Kıbrıs ağladı

Gelecekte evlilik hayali kuran ve sel felaketinde hayatını kaybeden Tolga Bekçi ile Günay Kandaz dün son yolculuklarına uğurlandı

Tüm Kıbrıs ağladı
banner598

Ömer KADİROĞLU
Dikmen’de sakin 21 yaşındaki Tolga Bekçi ile 18 yaşındaki Günay Kandaz’ın geleceğe yönelik güzel hayalleri vardı… Nişanlı olan genç çift, bir süre sonra evlenmeyi ve yuva kurmayı hayal ederken, geçtiğimiz Çarşamba akşamı meydana gelen sel felaketi onları aramızdan aldı. 
   Kendileriyle aynı araçta seyahat eden Ahmet Kılıç ve Gaye Soyutok’la birlikte uçuruma yuvarlanarak hayatını kaybeden Günay ile Tolga dün gözyaşları arasında toprağa verildi.
   Acıların en büyüğünü yaşayan Bekçi ve Kandaz ailesinin yanı sıra cenaze törenine katılan herkes gözyaşı döktü. Törene Başbakan Tufan Erhürman ve bazı bakanlar, Büyükelçi Başçeri, komutanlar ve Güney Kıbrıs’tan DİSİ lideri Averof Neofitu katıldı.


Devlet büyükleri acıya ortak oldu
Ülkede etkili olan aşırı yağışlar nedeni ile önceki akşam Ciklos mevkiinde sel sularına kapılarak hayatını kaybeden 21 yaşındaki Tolga Bekçi ve 18 yaşındaki Günay Kandaz dün son yolculuklarına uğurlandı. Yaşanan felaket sonucu yaşamlarını yitiren Bekçi ile Kandaz dün Dikmen camiinde kılınan öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında Dikmen kabristanlığında toprağa verildiler. Cenaze törenine Başbakan Tufan Erhürman, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, KTBK Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, GKK Tuğgeneral Tevfik Algan, İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Sağlık Bakanı Filiz Besim, milletvekilleri, Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu, Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, DİSİ Başkanı Averof Neofitu, askeri erkan, Rum kesiminden bazı yetkililer, siyasiler, aileler, köylüleri ve sevenleri katıldı. 
Feryatlar yürekleri dağladı
Genç yaşta sel felaketi sonucu hayatlarını kaybeden Tolga Bekçi ve Günay Kandaz’ın aileleri cenaze namazında fenalaştı. Yaşananları kabullenmek istemeyen her iki aile de kaybettikleri evlatlarının tabutlarına sarılarak feryat etti. Zaman zaman aile yaşanan acı duruma dayanamayıp fenalaştı. Camide hazır bulunan ambulans sağlık ekipleri fenalaşan ailelere müdahalede bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474