banner564

‘Polise gidersen ölürsün’

Tecavüz ettikleri kadının çıplak vaziyette fotoğrafını çekip, şantaj yaptılar

‘Polise gidersen ölürsün’
banner598
Çiğdem AYDIN
Rus uyruklu 23 yaşındaki kadını kandırarak araçlarına bindiren, önce para karşılığı cinsel ilişki teklifinde bulunan ancak talepleri kabul edilmeyince isminin baş harfleri A.M olan kadını önce dövüp ardından tecavüz eden Mehmet Bayram ile Yakup Akbal dün teminat talebi ile yeniden Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Zanlıların A.M’nin çıplak fotoğraflarını çekip, İngilizce olarak ‘Polise gidersen ölürsün” şeklinde tehdit ettiği de açıklandı. 
Polis zanlıların,13 Temmuz tarihinde FM 450 plakalı araç ile saat 03.30 sıralarında Girne Akçiçek Hastanesi önünde otostop çeken Rus uyruklu 23 yaşındaki A.M isimli kızı görüp, yanında durup eve götürmeyi teklif ettiklerini, A.M’nin bu teklifi kabul etmediğini belirtti. Polis, zanlıların oradan araçları ile uzaklaştığını, bu esnada zanlı Mehmet Bayram’ın arabanın arka koltuğuna geçip uzanarak saklandığını söyledi. Polis, aracı süren zanlı Yakup Akbal’ın yalnız başınaymış gibi geri dönüp otostop çekmeye devam eden A.M’nin yanına gittiğini ve eğer isterse gideceği yere bırakacağını söylediğini, A.M’nin Esentepe’de bulunan Turtle Bay’a gideceğini söylemesi üzerine, zanlı Akbal’da zaten Esentepe’ye gideceğini söyleyip A.M’nin araca binmesini sağladığını ifade etti. Polis, A.M’nin araca bindikten ve araç hareket ettikten kısa bir süre sonra Karakum bölgesinde zanlı Mehmet Bayram’ın aracın arka koltuğunda uyuyakalmış ve yeni uyanmış numarası yaparak kalkıp oturduğunu, belirtti. 

İlk teklif para karşılığı seks…
Polis, Acapulco civarlarına gelen zanlıların, yolda A.M’ye para karşılığı seks teklifinde bulunduklarını ancak A.M’nin kabul etmemesi üzerine zanlıların elektrik santralinin olduğu bölgede ıssız bir yola girip boş bir arazide aracı durdurduklarını ifade etti. Polis, A.M’nin araçtan inip kaçmaya çalıştığını, zanlıların koşarak yakaladığını, önce darp ardından tecavüz ettiklerini belirtti.

Fotoğrafları sildi…
Zanlı Yakup Akbal’ın yerde çıplak olarak yatan A.M’yi cep telefonuna çekip, İngilizce olarak, ‘polise gidersen ölürsün” şeklinde şiddet tehdidinde bulunduğunu da belirtti. Zanlı Akbal’ın çektiği fotoğrafları ertesi gün sildiğini kaydeden polis, uzmanların telefonu incelediğini, geri dönüşümünün sağlanmasına çalışıldığını açıkladı. Polis ayrıca doktor kontrolünden geçirilen A.M’de tecavüz bulguları ve darp izleri tespit edildiğini ifade etti.

3 ay cezaevine gönderildiler
Zanlıların mahkemeye çıkarılarak haklarında 3 gün tutuklama emri alındığını kaydeden polis, soruşturmanın sürdüğünü ancak zanlıların geri kalan kısmına etki edemeyeceğini ifade etti. Polis, olayla ilgili alınan 21 emarenin DNA için Türkiye’ye gönderileceğini, 3 aylık bir zamana ihtiyaç duyulduğunu belirterek, KKTC’de bir otelde aşçı olarak çalışan zanlıların yargılamadan kaçabileceklerini ifade etti.
Polis, cinsel saldırı suçunun müebbet hapis öngördüğünü belirterek zanlıların bu olgular ışığında teminata bağlanmasını talep etti. Polis, ayrıca zanlıların gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiklerini de söyledi. Mahkeme, zanlıların tutuklu yargılanmasına ve 3 ay süre ile cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2015, 11:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473