banner564

Program aksadı

Tuğrul Türkeş ile KKTC hükümeti; ekonomik ve mali konulardaki sıkıntıların aşılması konusunda çalışma yaptı

Program aksadı
banner598
Şebnem Özerdem FASLIGİL 
Başbakan Hüseyin Özgürgün, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ile Türkiye’nin Kıbrıs ile ilgili ilişkilerden sorumlu Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş basın toplantısı düzenledi.
Başbakanlık Şeref Salonu’nda dün saat 18.00’de düzenlenen basın toplantısında, Türkiye’nin Kıbrıs ile ilgili ilişkilerden sorumlu Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in üç günlük ziyaretinde yapılan çalışmalar konusunda bilgi verildi.
Ekonomik ve mali konulardaki sıkıntıların aşılması konusunda çalışmalar yapıldığı ve neticelerinin kısa sürede görülmeye başlanacağı belirtildi. 

Denktaş: Çeşitli konularını birlikte ele aldık
Toplantıda ilk sözü alan Serdar Denktaş, Tuğrul Türkeş’in üç günlük ziyaretinde 7-8 bakanlığın çeşitli konularını heyetlerle birlikte ele aldıklarını belirtti.
İşbirliğinin daha da artması, atılacak adımların hızlanması bakımından, bürokrasideki iki taraftaki tıkanıkların aşılması bakımından son derece yararlı bir çalışma yaptıklarını vurgulayan Denktaş, Türkeş ve heyetine teşekkür etti.

Türkeş: Olumlu adımlar attık
Tuğrul Türkeş de, 3 yıllık bir ekonomik program bulunduğunu hatırlatarak, bu yıldan başlayıp devam edecek olan programın her iki tarafın da hükümet değişiklikleri ve aksaklıkları nedeniyle geciktiğine işaret etti.
“Buradaki konuları nasıl hızlandırabilir, nasıl dinamik hale getirebiliriz diye belli bir gündeme bağlı olarak, bakanlıklarda yürüyen konuları ve tasarlanmış işler üzerinde yoğun bir çalışma yaptık” diyen Türkeş, bunların zaten teknik heyetin buradaki bürokratlarla görüşmekte olduğunu ancak daha hızlandırmak açısından yapıcı bir çalışma yapıldığını söyledi.

Özgürgün: Neticeleri kısa sürede görülecek
Başbakan Hüseyin Özgürgün, çok yararlı bir çalışma ziyareti olduğunu belirtti.
Özellikle KKTC ekonomisi, mali yapısı ve bu anlamda ekonomik ve Mali İşbirliği Protokolü’nün işleyişi, gelecek dönemdeki projeler ve bakanlıklarla ilgili konularda geniş kapsamlı çalışma yapıldığını kaydeden Özgürgün, KKTC ve Kıbrıs Türk halkının bu çalışmaların neticelerini önümüzdeki dönemde kısa süre içerisinde göreceğini söyledi.
Özellikle başlayacak, başlamış olan ve bitmeye yakın olan projelerin Kıbrıs Türk halkına ve KKTC ile ekonomisine çok ciddi katkıları olacağını belirten Özgürgün, ekonomik gelişmeye ve ülkenin rahatlamasına neden olacak sonuçların ortaya çıkacağını ifade etti.
Anavatan Türkiye ile ilişkilerin karşılıklı iki devlet ama kardeş devletler ilişkisi olduğunu vurgulayan 

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2016, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473