banner564

Protokol görüşmeleri'nde olumlu hava sürüyor

Protokol görüşmeleri çerçevesinde sendikalar yazılı önerilerini Maliye Bakanı Özgür’e sundu

Protokol görüşmeleri'nde olumlu hava sürüyor
banner598
Sendikalar, 2016 Mali Yılı Protokolü’ne ilişkin yazılı önerilerini Maliye Bakanlığı’na sundu.
Maliye Bakanlığı’nda dün saat 09.00’da başlayan toplantıda maliye Bakanı Birikim Özgür sendika başkan ve temsilcilerinden önerileri yazılı olarak aldı, sendika başkanları burada basına açıklamalarda bulundu.
Kamu İşçileri Sendikası (KAMU-İŞ) Başkanı Sami Dilek, toplantıda yaptığı konuşmada geçtiğimiz toplantıda güzel bir tablo ortaya çıkmasının kendilerini umutlandırdığını kaydederek, çalışanların sıkıntılarıyla ilgili yazıyı Bakan Birikim Özgür’e takdim etti.
Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı Nihat Şencan, önceki toplantıda olumlu bir başlangıç yapıldığını ifade ederek, sağlıkta büyük sorunlar bulunduğunu, bu nedenle kamuoyu tarafından bilinen 19 maddelik sorun ve öneri paketini hazırlayıp Bakan Özgür’e sunacaklarını söyledi.
Kıbrıs Türk Amme Memurlar Sendikası (KTAMS) Başkanı Ahmet Kaptan da geçmişi bilen eski bir sendikacı olduğunu ve önceki gün gazeteyi eline aldığında Maliye Bakanı’nın yaptığı açıklamalardan tarihin tekerrür ettiğini gördüğünü, Bakan Özgür’ün önceki bakanlar gibi “yandık bittik” türünden açıklamalar yaptığını gördüğünü ifade etti.
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendika (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel, Maliye Bakanlarının basın yoluyla sendikalara yanıt vermesini tercih etmediklerini, protokol masasında iş barışının sağlanması için oturulacaksa sağlıklı bir diyalog ortamı sağlanması gerektiğini söyledi.
Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMU-SEN) Başkanı Mehmet Özkardaş da toplantıların seremoni bölümünün bittiğini ve şimdi iş yapma zamanı olduğunu kaydederek, hükümetlerin göreve gelme sebeplerinin bir program ortaya koyarak bunda başarılı olmak olduğunu söyledi.
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Şener Elcil de Birikim Özgür’ün 19. maliye bakanı olduğuna dikkat çekerek, yıllardır protokol masasına gelip-giden birisi olarak yine “kaynak yok” söylemini duyduğunu belirtti.
Sendika temsilcilerini dinleyen ve önerilerini yazılı olarak alan Bakan Birikim Özgür de konuşmasında, verimlilik adına sendikalardan gelen önerilere ihtiyaç bulunduğunu, mali yönü olmayan talepler yanında mali yönü olan taleplerin de gelmesinin doğal olduğunu ve kendisinin de “Hak verilmez alınır” sözünü benimsediğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2015, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474