banner564

Pusuya düştüler

Suç işledikten sonra sınır dışı edilen Veysi Çelik’in gönderdiği 5 kişilik çete,  İsmail Güney’den 75 bin Sterlin istedi ama başaramadı

Pusuya düştüler
banner598

 Suna ERDEN

Girne’de Güney Garaj isimli işyerine gidip tehdit ile İsmail Güney’den 75 bin Sterlin para almaya çalışan 5 kişilik çete suçüstü yakalandı. 
Tahsilat yapmaya giden zanlıların şu anda Türkiye’de bulunan ve KKTC’de birçok suça karıştığı için ihraç edilen Veysi Çelik’in talimatı ile hareket ettikleri belirtildi.
Çelik’in birkaç gün önce İsmail Güney’i arayıp tehditle para istediği, adamlarının 75 bin Sterlini almak için yanına geleceğini söylediği aktarıldı. 
Suçüstü tutuklanan 5 zanlından 4’ünün 1-9 Aralık 2018 tarihinde Girne’de Kahve Dünyası sahibi Murat Palabıyık’a ait ev ve araca düzenlenen silahlı saldırı ile bağlantılı olabilecekleri belirtildi.
Suçüstü yakalanan zanlılardan İsmet Sezener, Mustafa Güventaş, Adem Ersin Aykıt,  Altu Güventaş tutuklama talebi ile dün Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Silahlı saldırı ile bağlantısı olmayan sadece para tahsil etmeye giden B.S. (E-34)  ise dava okunarak serbest bırakıldı.

İşin içinde silahlı saldırı da var
Soruşturmayı yapan polis, şu anda yurt dışında olan Veysi Çelik’in 28 Şubat 2019 tarihinde İsmail Güney’i telefon ile arayarak, tehdit ile 75 bin Sterlin istediğini, pazartesi günü adamlarının onu ziyaret ederek parayı alacağını söylediğini aktardı. 
Polis, Veysi Çelik’in WhatsApp’tan İsmail Güney’e “Sen oralardan çok rahatsın. Çok rahat olma” şeklinde mesaj attığını açıkladı.
Polis, 4 Mart tarihinde zanlıların İsmail Güney’in işyerine gittiğini,  orada olmadığını görünce, “Bizi Veysi Çelik gönderdi. Saat 12.30’da yine geleceğiz” dediklerini söyledi. 
Polis, İsmail Güney’in durumu bildirmesi üzerine pusu kurduklarını ve zanlıların suçüstü yakalandıklarını ifade etti. 
Zanlıların üzerinde arama yapıldığını kaydeden polis, Adem Ersin Aykıt’ta 22 santim uzunluğunda bıçak bulunduğunu aktardı.
Polis, zanlıların ikametgâhlarında yapılan aramada ise İsmail Sezener’in evinde tespit edilen siyah renkli Renault Mégane marka aracın 1-9 Aralık 2018 tarihinde Girne’de Kahve Dünyası sahibi Murat Palabıyık’a ait ev ve araca düzenlenen silahlı saldırıda kullanılan araç olduğuna inandıklarını açıkladı.
Zanlılar hakkında hem silahlı saldırı hem de kanunsuz topluluk oluşturma suçlarından soruşturma yürütüldüğünü kaydeden polis, 3 gün tutukluluk talep etti. 
Mahkeme talebi kabul etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474