banner564

“Rahatlıkla içilebilir”

Girne’de 2 Mart tarihinde alınan son verilere göre kente yayılan şebeke suyunun temiz olduğu belirtildi

“Rahatlıkla içilebilir”
banner598
Girne’de 2 Mart tarihinde alınan son verilere göre, kente yayılan şebeke suyunun temiz ve içilebilir olduğu belirtildi. 
Yapılan yazılı açıklamaya göre, Girne Belediyesi Sağlık Şubesi Ekipleri’nin şebeke sularında rutin olarak kontrol yaptığı ve bunun sonucunda kent genelinde şebekeden akan suyun temiz ve içilebilir olduğu kaydedildi. 
Sağlık Şubesi Amiri Naile Soyel yaptığı açıklamada, şebeke sularında aylık olarak Koliform Bakteri, E.coli, Enterekok kontrollerini sürdürürken hatlardaki klor fazlasının da araştırıldığını söyledi. 
Soyel, doğal kaynağından alınan suyun hatta verilmeden önce dezenfeksiyon yönteminin, şehir suları için bütün dünyada halen en etkili sistem olarak kabul edilen klorlama sistemiyle yapıldığına dikkat çekti. 
Kent genelinde, farklı bölgelerden alınan örneklerin numune alma tekniğine uygun olarak hijyen koşullarda alındığını ifade eden Soyel, “Belediye olarak verdiğimiz suyun yasal olarak içme suyu kalitesinde olması gerekir. Bu nedenle de Belediyemizin su bölümü ile çalışmalarımız rutin olarak sürmektedir” dedi. 
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, “Kentte yaşayan herkesin sağlıklı, temiz ve kaliteli içme suyuna erişmesi bizim için çok önemlidir” dedi. 
Güngördü, yapılan kontrollerin belediye su şebekesiyle ilgili olduğunu söyleyerek, halkın evlerine aldıkları depo sularının hijyeninden ve kalitesinden emin olmak için kendi depolarını temizlemelerinin faydalı olacağına işaret etti. 

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2016, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474