banner564

Ramazan oldu İvan

Sahte Bulgar pasaportu ile güneye geçmek isterken tutuklandı

Ramazan oldu İvan
banner598
Çiğdem AYDIN
Türkiye’den temin ettiği sahte Bulgar Pasaportu ile Kuzey Kıbrıs’a geldikten bir gün sonra, Güney Kıbrıs’ta yaşayan kız arkadaşını görmeye giderken  Lokmacı Sınır Kapısı’nda yakalanan Ramazan Akça hakkındaki polis soruşturması tamamlandı. Aslen Türkiye’nin Niğde ili kütüğüne kayıtlı olan Akça, üç gün süren tutukluluğun ardından dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmada zanlı Ramazan Akça’nın, 21 Ağustos saat 11.30 sıralarında Lokmacı Kara Giriş Kapısı’ndan,  İvan Vasilev adına düzenlenmiş Bulgaristan pasaportu ve kimliği ile Güney Kıbrıs’a gitmek isterken tespit edildiği açıklandı. 

Gönüllü ifade verdi
Polis, gözaltına alınan zanlı gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini, sahte belgeleri daha önceden Türkiye’den temin ettiğini itiraf ettiğini söyledi. Polis, zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını belirterek ülkeye turist vizesi ile gelen zanlının KKTC’de herhangi bir bağı olmadığını ve bu bulguları ışığında teminata bağlanmasını talep etti. Mahkeme zanlının tutuklu yargılanmasına, bu amaçla 2 ay süre ile cezaevine gönderilmesine ve avukatının talebi üzerine Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde kontrol edilmesine karar verdi. Zanlı 2 ay sonra  “Sahte evrak düzenleme”, sahte evrakı tedavüle sürme”  ve “başkasının kimliğine bürünme” suçlarından yargı huzuruna çıkacak.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2014, 15:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473