banner564

Raporlar temiz çıktı

Gönyeli’de ele geçirilen silah ve mermilerle ilgili balistik inceleme tamamlandı

Raporlar temiz çıktı
banner598

 Suna ERDEN

Gönyeli’de yapılan operasyonda ele geçirilen bir silah, iki şarjör, 170 mermi ile 208 adet boş kovan ile ilgili soruşturma tamamlandı. Yapılan inceleme sonucunda silah ve mermilerin herhangi bir olayda kullanılmadığı belirlendi. Polis, 11 gündür tutuklu olan zanlıları dün teminat talebi ile mahkemeye çıkarıldı. Zanlılar toplam 110 bin nakit teminat yatırılması, 500 bin TL kefalet senedi imzalanması şartları ile serbest kaldı.  
Duruşmada zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, 14 Kasım tarihinde aldıkları ihbar üzerine zanlı Kaan D’nin Gönyeli’deki evinde arama yapıldığını söyledi.
Polis, evin salon, yatak odası ve avlusunda yapılan aramada Fransız yapımı 7.65 mm çapında tabanca, iki adet şarjör, 7.65 mm, 9 mm, 14 mm çaplarında ve G3 silahına ait toplam 170 mermi ile 208 adet boş kovan bulunduğunu söyledi.
Polis, aramalar esnasında Kaan D’nin iş arkadaşı Orçun D’nin evde olduğunu, bir fırsatını bulup 9 mm silaha ait şarjörü alıp kaçtığını, Sht. Osman Benli Sokak’taki toprak arazi içerisinde tespit edilerek suçüstü hali gereği tutuklandığını belirtti.  
Zanlıların 11 gündür tutuklu olduğunu, silah ve mermilerle ilgili balistik inceleme raporlarının çıktığını kaydeden polis, herhangi bir olayda kullanılmadığının belirlendiğini ifade etti.
Polis, her iki zanlının da KKTC vatandaşı olduğunu belirterek, teminat talep etti.

Toplam 110 bin nakit teminat
Polis, balistik inceleme sonuçlarının geldiğini ve tabanca ile mermilerin faili meçhul herhangi bir olayda kullanılmadığını söyleyerek, zanlıların mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmalarını talep etti. 
Mahkeme Kaan D’nin 75 bin TL nakdi teminat yatırması, 3 kefilin 100 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması, zanlı Orçun D’nin ise 35 bin TL nakdi teminat yatırması, 2 kefilin 100 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması şartları ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473