banner564

Rayda facia

362 yolcusu bulunan tren Çorlu yakınlarında devrildi, en az 10 kişi hayatını kaybetti, 73 kişi de yaralandı

Rayda facia
banner598

 Edirne - Halkalı seferini yapan yolcu treni, 5 vagonunun raydan çıkması sonucu dün Çorlu yakınlarında devrildi. Kazanın aşırı yağışlar nedeniyle gerçekleştiği belirtildi. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, kazada ilk belirlemelere göre 10 kişinin öldüğünü ve 73 kişinin de yaralandığını söyledi. Yolculuk sırasında trende 362 yolcu ve 6 personel bulunuyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kazaya ilişkin bilgi aldı. Başbakanlık, 'Edirne-Halkalı seferini yapan banliyö treninin Muratlı-Balabanlı bölgesine geldiğinde dray olması sonucu kaza meydana gelmiştir' açıklaması yaptı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı da kazanın aşırı yağmur yağışları nedeniyle menfez ile ray arasındaki toprağın boşalması nedeni ile gerçekleştiğini belirtti. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, tahliye için ilgili tüm birimler seferber edildiğini duyurdu.

İBB bölgeye 7 kurtarma aracı gönderdi. Başbakanlık'tan "Edirne-Halkalı seferini yapan banliyö treninin Muratlı-Balabanlı bölgesine geldiğinde dray olması sonucu kaza meydana gelmiştir" açıklamasında bulunuldu. Sağlık Bakanlığı Müsteşarının yaptığı açıklamaya göre ilk belirlemelere göre 10 ölü 73 yaralı var. 
Kaza ile ilgili  Başbakanlık'tan da açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Edirne-Halkalı seferini yapan banliyö treninin Muratlı-Balabanlı bölgesine geldiğinde dray olması sonucu kaza meydana gelmiştir. Yaralılar ve hayatını kaybeden vatandaşlarımız var. Yaralılarımıza acil şifalar, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına ise baş sağlığı diliyorum. Sayın Başbakanımız, kazanın ardından bölgeye giden Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ile telefonla görüşerek olay hakkında bilgi aldı.” 

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2018, 10:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473