banner564

Reklamlar haksız rekabet yaratıyor

YYK’dan lisanslı 30 televizyon, 44 da radyo olduğunu söyleyen İlkay Diren Kıbrıs Türk yayıncılığındaki sıkıntıları aktardı

Reklamlar haksız rekabet yaratıyor
banner598
KKTC’de üyeleri Cumhuriyet Meclisi’nce atanan tek kurul niteliği taşıyan Yayın Yüksek Kurulu’nun (YYK) Başkanı İlkay Diren, ülke yayıncılığının ilkeli ve kişi haklarını koruyan bir anlayışıyla sürdürülmesi için çalıştıklarını söyledi.
Kurulun ceza vermeyi değil, halka daha iyi yayınların ulaştırılmasını hedeflediğini, çok sesliliğe ve demokrasiye inandıklarını vurgulayan Diren, halen kuruldan lisans alan 30 televizyon, 44 de radyo bulunduğunu açıkladı.
Diren, “Hassasiyetimiz, vatandaşlarımıza doğru bilginin aktarılmasındadır” diye konuştu.

YYK’nın 12 personeli var
YYK’da biri koordinatör olmak üzere toplam 12 personel bulunuyor.
Tüm televizyon ve radyo yayınlarını kesintisiz kaydeden ve mesai saatleri içinde de izleyerek denetleyen, yasa ihlali görülmesi halinde raporlayıp kurul üyelerinin gündemine sunan YYK personeli, “Alo 178” numaralı telefonla vatandaşlardan gelen şikayetleri de alıyor.
YYK Başkanı İlkay Diren, kurulun çalışmaları hakkında TAK muhabirinin sorularını yanıtladı. 
Yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili soruya karşılık Diren, her seçim dönemi kamuoyunda tansiyonun yükseldiğini, bunun yayınlara da yansıdığını, ancak son dönemlerde daha bir olgunluk ve titizlik gözlemlediklerini söyledi.
İlkay Diren, YYK’nın KKTC’de sayısal yayıncılık konusundaki çalışmaları hakkında da bilgi verdi.
Diren, halen Lefkoşa ve Selvilitepe’den sayısal karasal yayınların sürdüğünü ve bu yayınları ülkenin batısının alabildiğini; ancak yatırımlar henüz tamamlanmadığı için ülkenin doğusunda bu yayınların izlenemediğini anlattı.

“Yayıncılıkta büyük sıkıntı var…”
“Kıbrıs Türk yayıncılığında çok büyük sıkıntılar var” diyen Diren, yeni düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu da vurguladı.
Yayıncı kuruluşların, yaşamlarını sürdürebilmeleri için gerekli kaynağın sağlanmasında sıkıntılar bulunduğunu, özellikle Türkiye’den yayın yapan ve KKTC’de de yaygın şekilde izlenen televizyon kanallarındaki reklamların ulusal kanallar için haksız rekabet yarattığını anlatan YYK Başkanı Diren, bu konudaki çalışmalara YYK’nın da katıldığını söyledi.
Diren, KKTC yayıncılığında yeni teknolojileri uygulayabilmek için çabalarının süreceğini de sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2015, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474