banner564

Vefa örneği

DP-UG’li kadınlar, Kıbrıs Türk toplumuna önemli hizmetlerde bulunan Vedia Atalay ile Güner Necat’ı evlerinde ziyaret etti

Vefa örneği
banner598
Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Kadın Örgütü, ‘8 Mart Dünya Kadınlar’ gününde mücadele ve varoluş yıllarında hemşirelik mesleğini icra eden Vedia Atalay ile TMT yemini eden ilk kadın unvanına sahip olan ve 1968’de de Kıbrıs Türk Kız İzci Örgütü’nü kuran Güner Necat’ı evlerinde ziyaret etti. 
Ziyaretleri, DP-UG Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın eşi Müge Denktaş ile DP-UG Kadın Örgütü Genel Başkanı Esen Yalın Aktoprak’ın da aralarında bulunduğu bir heyet gerçekleştirdi.
DP-UG’den yapılan açıklamaya göre, ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda Kıbrıs Türk kadınının önemine dikkat çeken Müge Denktaş, “Kıbrıs Türk Kadını bir eş olmanın dışında milli mücadele ve varoluş yıllarında gerektiğinde cephelerde savaşan ve savaş sonrasında hayatın her alanında var olarak ülkemizin gelişip kalkınmasında da büyük rol oynamıştır. Bu nedenle kadınlarımız kutsaldır” dedi. 
Vedia Atalay ile Güner Necat ise deneyim ve tecrübelerini dile getirip, anlarını paylaştı.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2015, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474