banner564

Renkli bir gün

Mehmetçik’te önce ‘Zeka Bey Tohum Merkezi’ açıldı, ardından ‘Toprak Ana Günü’ etkinliği düzenlendi

Renkli bir gün
banner598
Mehmetçik Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği Toprak Ana Günü etkinliği Balalan köyünde gerçekleşti.
   Önce Mehmetçik Köyünde ‘Zeka Bey Tohum Merkezi’nin açılışı yapıldı, ardından Balalan’daki kortej yürüyüşü ile ‘Toprak Günü’ etkinliği başladı. etkinliği başladı.
   Etkinliğe İçişleri Bakanı Asım Akansoy, Tarım ve Gıda Bakanı Erkut Şahali, Bazı belediye başkanları, İskele Kaymakamı ve bazı milletvekilleri yanı sıra Ana sponsor AKSA’nın Genel Müdürü Murat Çağtuğ da katıldı.
   Seferihisar Belediye başkanı Tunç Soyer de etkinlik için özel davetli olarak Balalan köyüne geldi.
Kortej yürüyüşü ile başlayan etkinlik, Kültür Elçileri’nin oluşturduğu minikler Korosu’nun şarkılarının ardından Halk Dansları gösterisi gerçekleşti.
   İlk konuşmayı Balalan Muhtarı Turgut Cafer Özbalalanlı yaptı. Konuşmasına emeği geçen herkese teşekkür ederek başlayan Özbalalanlı, Balalan’nın unutulan köylerden biri olduğunu fakat artık böylesine güzel bir etkinlik sayesinde senede bir de olsa hatırlanacağını ifade ederek, Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli’ye Balalan’a verdiği önemden dolayı teşekkür etti.
   Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli de, böylesine bir etkinliği gerçekleştirmenin gururu içerisinde olduğunu dile getirerek, Balalan köyünün öneminden bahsetti. Balalan’nın ekolojik yapısından dolayı farklı bir havası olduğuna dikkati çeken Sarıçizmeli, unutulan köylerden birisi olduğunu, nufusun giderek azaldığını dile getirerek, Balalan’ın birçok siyasetçinin, avukatın ve başarılı iş insanlarının köyü olduğunu da hatırlattı.   

Akansoy’un köyü

   İçişleri Bakanı Asım Akasoy yaptığı konuşmada Balalan’nın kendi köyü olduğunu hatırlatarak geçmişte kalabalık bir köy olan Balalan’ın şimdilerde nufusunun 50’lerde olduğuna dikkati çekti. Akansoy şunları söyledi:
   ‘’Balalan yapısı ve doğasıyla çok güzel bir köy. Fakat sürekli göç veren bir köyümüz. Nufus git gide azalıyor. Bugün düzenlenen Toprak Ana Günü etkinliği için Balalan’da farkındalık yaratarak bu kalabalığı buraya toplayabildiği için Cemil Sarıçizmeli’ye teşekkür ederim. Burası eskiden okulu olan cap canlı bir köydü. Zamanla bu yok oldu. Bu gün gördüğümüz bu kalabalığı senede bir burada görmek istemiyoruz.”
    Tarım ve Gıda Bakanı Erkut Şahali de konuşma gerçekleştirerek, burada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Cemil Sarıçizmeli’ye böylesine bir etkinliği Başarlı bir şekilde sonuçlandırdığı için teşekkür etti. Balalan’a daha fazla önem verilmesini dile getiren Şahali, bölgedeki değerlere sahip çıkılması gerektiğini söyeldi.
   Konuşmaların ardından uzun zamandan beri Kıbrıs Kültürünü öğrenmeleri için yetiştirilen 100 Kültür Elçisi’ne rozet takılarak Kültür Elçisi unvanı verildi. 
   Daha sonra Kıbrıs Kültürü oyunlarından biri olan Bardak oyunu oynanarak, stantlar gezildi. Standlarda el ürünleri sergilenerek satışa sunuldu. Minik Kültür Elçileri de kendilerine öğretilen el sanatlarını sergiledi, bidda badadez yaparak satışa sundular.
  Etkinlik,Emir Gül’ün mini konseri, HAS-DER Halk Dansları gösterisi,  Kıbrıs Havaları Derneği’nin Konseri ve İki toplumlu halk dansları ile son buldu.

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2015, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474