banner564

Resmen görevde

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, Norveçli Eide'yi Kıbrıs Özel Danışmanı olarak atadı

Resmen görevde
banner598
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, Norveçli üst düzey diplomat Espen Barth Eide'yi, Kıbrıs Özel Danışmanı olarak atadı.
BM Genel Sekreterlik Sözcülüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Avustralya eski Dışişleri Bakanı Alexander Downer'dan boşalan Kıbrıs Özel Danışmanlığı görevine Norveçli üst düzey diplomat ve ülkesinin bir dönem Dışişleri Bakanlığı ile Savunma Bakanlığı'nı yapan Eide'yi atadığı bildirildi.
Açıklamada, BM Genel Sekreteri Ban'ın, BM'nin Kıbrıs'taki Barış Gücü'nün (UNFICYP) Başkanı ve Özel Temsilci Amerikalı diplomat Lisa Buttenheim'e Nisan 2014 tarihinden bu yana özel danışmalık görevini vekâleten yürüttüğü için minnettarlığını ifade ettiği belirtildi.
Eide'nin, barış süreçleri ve barışa derin bir anlayış getiren tecrübeli diplomat olduğu kaydedildi.
Norveç'in 2012-2013 yıllarında Dışişleri Bakanı olan Eide, 2011-2012 yıllarında da Savunma Bakanlığı görevini üstlenmişti.

Küresel güvenlik konusunda uzman
Eide ayrıca, barış, barışı koruma, bölgesel ve küresel güvenlik konularında uzmanlaşmış Uluslararası İlişkiler Norveç Enstitüsü'nde kıdemli araştırmacı ve araştırma direktörü olarak görev yaparken, BM tarafından başlatılan bir dizi en iyi uygulamalar ve reform süreçlerine de katılmıştı.
Eide, en son olarak ise Dünya Ekonomik Forumu'nun Yönetim Kurulu Üyesi ve İdari Müdür olarak görev yapıyordu.
BM Genel Sekreteri Ban'ın Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, Eylül 2008 tarihinde başladığı görevinden Şubat 2014'te istifa etmişti.

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2014, 08:41
YORUM EKLE
YORUMLAR
Dta
Dta - 2 yıl Önce

… Geçen yaz uzunca bir yolu geçerek - Ki, sonradan o yolun içindeki dışındaki ormanlar/canlar
/ canlılar yanmıştı !.. - Datça’ya, Can Yücel’i ‘ görmeye ‘ gitmiştim !.. Gömütlüğü ziyaretim sonrası, eski Datça’da yaşamış olduğu Evi, bahçe duvarı üzerinden yakıcı bir kederle izlemiştim. Bahçe, ağaçlar, dallar, otlar … Nasıl bir hüzün, terk edilmişlik, ıssızlık içerisindeydiler… O’nu, yaşantısını, son zamanlarını, son soluklarını, yaşamımıza, aşklarımıza, anılarımıza derin soluklar katan şiirlerini düşledim… Düş gücümü zorlayarak !.. Sonra Aslı Arapça olan bir deyimi, Türkçe olarak, hiç tanımadığım yanımdaki genç bir adama söyledim : “ Mal sahibiyle birlikte Ölür!.. “ Yüzüme baktı. Pek anlamlandıramamış bir ifadeyle … “ Mal sahibiyle Ölür “ dedim içimdeki şiire, şaire … Sonra… Vesaire vesaire … Ölenle ölünmez denilir ya hani! Bal gibi de …

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474