banner564

Resti çekti

Kutlay Erk “CTP Lefkoşa’da aday çıkarmazsa ben Harmancı için çalışmam” dedi

Resti çekti
banner598

 Çiğdem AYDIN 

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) eski Genel Sekreteri Kutlay Erk, koalisyon ortaklarının yerel seçimlerde ittifak yapması ve partisinin Lefkoşa’dan aday göstermemesi halinde, şimdiki Belediye Başkanı Mehmet Harmancı için çalışmayacağını, seçimin UBP adayı Hasan Sertoğlu’na hediye edilmiş olacağını söyledi.
   Diyalog’a konuşan Erk, 4’lü koalisyonun ittifak önerisinin pratikte uygulanabilecek bir şey olmadığını belirtirken, “Yani 28 belediyede bu 4 parti ittifak yapacak ve bu ittifak da çalışacak! Öyle bir şey zannetmiyorum doğru da bulmuyorum” dedi.
   Erk şöyle dedi:
   “Hükümet etmek başka bir şey yerel yönetim başka bir şeydir, bunu karıştırmamak lazım. Yarın Cumhurbaşkanlığı seçimine de ittifak halinde tek adayla mı gidecek? Bunun yanında pratiğine baktığımız zaman kendi deneyimlerimden söyleyebilirim eğer sizin küçük örgütleriniz yani ocak, bucak örgütleriniz o beldedeki diğer partilerin örgütleri ile anlaşmadıysa bir ittifakta ne yaparsanız yapın yukardan siz ne karar üretirseniz üretin kaybedersiniz.  Yani kısaca yukardan aşağıya ittifaklar yerel seçimlerde pek etkili değildir ama aşağıdan yukarıya etkilidir.”
Dikkatli olunmalı
   Parti yönetiminin çok dikkatli olmasını isteyen Kutlay Erk “özellikle yerel seçimlerde beldedeki örgütler son kararı vermelidir. Bakınız UBP ve CTP bu ülkenin iki büyük partisidir ve ülkeyi yönetme iddiasındadır. Biri ana muhalefet biri iktidar oldu yıllardır ve ülkeyi yönetme iddiası olan bu partiler elbette ki beldeleri yönetme iddiasında olmalıdır” dedi.
    “Hükümetin ana partisi olan CTP’nin, özellikle büyük belediyelerde kendi belediye başkan adayı çıkarmaması ülke yönetme iddiasıyla koşut bir tavır değildir” diyen Erk şunları kaydetti:
   “ Ülkeyi yönetecekseniz başkenti yönetme iddiasında olmanız gerekir. Memleketin 6 tane ilçesi varsa 6 ilçesini de yönetme iddiasında olmanız lazım. Olabilir bazı beldelerde yeterli iddianız olmayabilir ama sizin Başşehirde, diğer ilçelerde yönetme iddianızın olması lazım. Çünkü sizin ülkeyi yönetme iddianız vardır yönetiyorsunuz veya ana muhalefetsiniz. Siz ülkeyi yönetme iddiasında olan bir parti olarak demelisiniz ki bu bölge ile ilgili bizim projemiz budur, vizyonumuz budur, adayımız budur, meclis üyelerimiz budur. Kaybedebilirsiniz ama iddianız oradadır. Ondan sonra kaybettiğinizde de dersiniz ki ey belde halkı seçtiniz ve yanlış seçtiniz ama adayınız yoksa bunu diyemezsiniz. Çünkü size derler ki sen aday çıkardın da biz mi seçmedik. CTP, 28 belediyenin 20’sinde 25’inde aday çıkarmalıdır. Ben kendi adıma gidip bir adaylık veya aday adaylığı için bir müracaat yapmadım. Partinin aday bulacağına inanıyorum. CTP kadroları bu konuda iyidir ama partim karar alırsa ve sen aday olacaksınız derse buna itiraz etme şansını da kendimde görmem CTP’nin yönetiminde olarak ben daha önce bunu Ahmet Benli’ye yaptım aday olmak istemiyordu biz karar aldık ve sen olacaksın diye baskı yaptık. 

Lefkoşa bakımsız ve pahalı
Lefkoşa bakımsız bir şehirdir ve Lefkoşa’da 7.5 TL olarak en pahalı suyu satıyor. Yeni projeler yok, bugün hala bazı yol yapımları benim 2002 de bıraktığım projelerdir. 2002’de bıraktığım proje stokları ile devam ediliyor. Lefkoşa ne yazık ki temiz değil, marketler denetlenmiyor. Ben daha geçen gün bir marketin rafında 5 yıl önce tarihi dolan ilaç gördüm. Bu nasıl olabilir? Denetim olmadığı için olur. 
   Bugün sadece maaşları ödeyen bir belediyedir LTB ama borç stoku düşmüş değildir. Örneğin Kadri Fellahoğlu’nun bir yılda düşürdüğü borç miktarına dahi henüz ulaşmış değildir. Bana göre başarısızdır. Ben bir Lefkoşalı olarak memnun değilim. 
   Eğer CTP aday çıkarmazsa Lefkoşa’yı Sertoğlu’na hediye etmiş olurlar. Çünkü bilmediğim şeytan evladır derler. Harmancı’yı gördük biliyoruz o zaman bilinmeyen şeytan kazanır. Harmancı Lefkoşalı’dan destek görmeyecek. CTP aday çıkarırsa UBP ile yarışacak. CTP çok geç kaldı karar vermek için ama hala 10-15 gün içinde kararı verip açıklamalıdır.
   Geciktik ama yine de bir bilinen bir aday çıkarılırsa o gecikmeyi telafi edebilir. Ben CTP’nin Harmancı için seçim kampanyası yürütmesini hazmedemem parti içerisinde. 
   Arif Salih Kırdağ daha çok oy alacak diye espriler bile var şu an.  Anladığım kadarıyla Güzelyurt’ta Osman Bicen CTP’den aday olacak ama Girne ve Lefkoşa için hızla karar alınmalı. CTP’nin kendi adayı olursa Lefkoşa’da adayımız için çalışırım ama CTP’nin adayı olmazsa gidip Harmancı için mi çalışayım? Yok bunu yapmam gider Güzelyurt’ta kendi adayımız için çalışırım. Lefkoşalı Harmancı’ya oy vermeyecektir. Ben de bir Lefkoşalı olarak memnun değilim.”  

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2018, 10:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474