banner564

1974’te savaşan Rum’a ek ödenek

1974’te savaşan 17 bin Rum’a ek ödenek veriliyor

1974’te savaşan Rum’a ek ödenek
banner598
 Rum Bakanlar Kurulu, 1974 Barış Harekatı sırasında Rum Milli Muhafız Ordusu’nda (RMMO) görev yapan zorunlu askerlerin yanı sıra gönüllü hizmet veren 17 bin milis ek ödenek hakkı elde etti.
    Fileleftheros gazetesi, söz konusu dönemde RMMO’da 1 ile 17 ay arasında ek görev yapan ve 700 Euro emeklilik maaşı alan bir kişinin ek olarak toplamda bin 83 Euro alacağını yazdı.
Gazete, bin 83 Euro’nun ödenecek maksimum tutar olacağını ve emeklilik maaşıyla birlikte 13 aylık taksitlerle hak sahibine verileceğini de vurguladı
   Habere göre alınacak ek ödenek hizmet yıllarına ve koşullarına göre belirlenirken, “savaş esiri” olanların ise yıllık gelirlerine bakılmadan ödenek alma hakları olacak.
   Gazete bir diğer haberinde ise, bakanlar kurulunun, kadınlara tanınan dulluk maaşı hakkının, aynı    koşullarda erkekler için de geçerli olması yönünde karar ürettiğini yazdı.
   Gazete, bugüne kadarki uygulamada erkeklere dulluk maaşı bağlanmasının, sosyal sigortalar fonuna ek ödenek yatırılmasıyla mümkün olduğunu ancak kararın Rum Meclisi’nden geçmesi durumunda erkeklere de kadınlarla aynı koşullar temelinde dulluk maaşı bağlanacağını vurguladı.
   Habere göre 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren geçerli sayılacak uygulamanın yıllık maliyetinin 4 milyon Euro olması öngörülüyor.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2018, 10:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473