banner564

“Rum’dan aldık”

7,5 gram Bonzai’den yargılanan Erdal Leblebicioğlu, Kamil Yıldırım ve Selçuk Gergin’e 9 ile 30 ay arasında hapislik verildi

 “Rum’dan aldık”
banner598
Melin DOBRAN
Girne’de, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri tarafından 21 Ekim 2015 tarihinde düzenlenen operasyon sonucu tutuklanan sanıklar Erdal Leblebicioğlu, Kamil Yıldırım ve Selçuk Gergin hakkındaki dava dün karara bağlandı. Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde 7 buçuk gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde ithal ve tasarrufu suçlarından yargılanan sanıklar 9 ile 30 ay hapis cezalarına çarptırıldı.
Kararda sanıkların 21 Ekim 2015 tarihinde Girne Çevre yolunda düzenlenen operasyon sonucu tutuklandıkları belirtildi. Kiralık araca düzenlenen operasyonda 7 buçuk gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde ele geçirildiği, tutuklanan sanıklardan Erdal Leblebicioğlu ve Kamil Yıldırım’ın yasal olmayan yollardan, Selçuk Gergin’in ise yasal yoldan Güney Kıbrıs’a geçerek orda buluştukları ve bir Rum’dan para karşılığı uyuşturucu maddeyi teslim alarak aynı yöntemle KKTC’ye geçiş yaptıkları belirtildi. 

Benzer suçu olanlara çok ceza
Sanıklardan Erdal Leblebicioğlu ve Kamil Yıldırım’ın benzer suçlardan sabıkaları olduğu, sanık Recep Gergin’in ise benzer suçlardan sabıkasının olmadığı, sanıklar hakkında karar verirken bu unsurun göz önünde bulundurulduğu belirtildi. Ağır ceza heyeti, sanıkları yargılandıkları uyuşturucu madde ithal ve tasarrufu suçlarından suçlu bulup mahkum ettiklerini, sanıklar Erdal Leblebicioğlu ve Kamil Yıldırım’a 30 ay, sanık Recep Gergin’ne ise 9 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2016, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473