banner564

“Rumlar da  adım atmalı”

Uluçay, Kıbrıs Türk tarafının çözüm iradesini her vesileyle dile getirmeye devam ettiğini belirtti

“Rumlar da  adım atmalı”
banner598

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Kıbrıs Türk tarafının çözüm iradesini her vesileyle dile getirmeye devam ettiğini belirtti.
Uluçay, “Türk tarafı olarak bizim çözüm irademiz devam ediyor. Çözüm konusunda aynı noktadayız. Her zaman için bu konuda Güney Kıbrıs’ın atması gereken adımları atmasını söylüyoruz. Eğer bu konuda adım atmazlar ise, bizim bu konuda onlar adına daha fazla adım atacak bir durumumuz yok” dedi.
Uluçay, iç sorunlarla ilgili yeni hükümetin büyük bir odaklanmayla kronikleşmiş sorunların çözümü adına uğraş verdiğine vurgu yaparak, hazırlanan programda yer alan maddelerin en azından yarısının bile çözülmesi durumunda ülkeye büyük bir katkı sağlanmış olacağına dikkati çekti.
Uluçay’ın bu açıklamaları, Metin Atan başkanlığındaki Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) heyetini kabulünde söylediği bildirildi.

Atan: KTHY binasını gündeme getirdi
Cumhuriyet Meclisi Şeref Salonu’nda yer alan kabulde söz alan Kamu-Sen Başkanı Metin Atan, Kıbrıs konusunda bir çıkmazda olunduğuna işaret ederek, sendikaların da bu konuda bir rahatsızlığı bulunduğunu ifade etti.
Kıbrıs sorunu konusu devam ederken, ülkede özellikle ekonomik anlamda sıkıntıların da yaşandığına dikkat çeken Atan, hükümetin bu konuda tedbirler almaya çalıştığını gördüklerini söyledi.
Sendika olarak bazı beklentileri olduğunu ifade eden Atan, “Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) binasının satışı ve elde edilecek gelirle eski personelin ödenmesi, geçici memurlar konusunun Anayasa Mahkemesi’ndeki kararı sonrası atılacak adımlar ve kadük durumda olan engelliler yasasının yeniden gündeme gelmesi” taleplerini dile getirdi.

 Hak-Sen’den Uluçay’a ziyaret
Öte yandan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay dün, Eşit Hak ve Adalet Sendikası (HAK-SEN)’den bir heyeti kabul etti.
Uluçay kabulde yaptığı konuşmada, meclis komite çalışmalarına sadece yetkili sendikaların değil, ilgili örgütlerin çağrılmasını sağlayacaklarını belirtti.
HAK-SEN Başkanı İzzet Türkmen, bazı yasalar nedeniyle meclis komitelerinde sendika temsiliyetlerinin bulunmadığını, sadece iki sendikaya temsiliyet verildiğini belirtti, yasaların yeniden düzenlenmesi için destek talep etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474