banner564

Rumlar destek verdi

Mahkeme önünde, Kıbrıs Cumhuriyeti bayraklarıyla ikinci eylem yapıldı

Rumlar destek verdi
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa Kaza Mahkemesi önünde dün sabah saatlerinde hareketli dakikalar yaşandı. Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağı açması nedeni ile  hakkında dava dosyalanan Koray Başdoğrultmacı ve eşi mahkeme  sonrası yine bayrak açarak eylem yaptı. 
Eyleme Güneyden gelen Kıbrıslı Rumlarında destek vermesi üzerine polis uyarı yapınca çift çileden çıktı.
Başdoğrultmacı çiftine, İddia Makamının iki dava daha okuması nedeni ile dün başlaması gereken dava ertelendi. Yeni açılan davalar ise Cumhurbaşkanına hakaret ve Devleti küçük düşürmek,  devleti yıkmak için ortak ittifak. Dava 21 Mayıs 2015 tarihine ertelendi.

Şerifoğlu: Bugün başlayacaktı
Mahkeme çıkışında kısa bir açıklama yapan Başdoğrultmacı çiftinin avukatı Eylem Şerifoğlu, davanın başlaması gerektiğini ancak İddia Makamının yeni davaları iddianameye eklemesi üzerine davanın ertelenmek zorunda kaldığını belirterek, yeni ilave edilen davaların 5 yıla kadar hapislik öngördüğünü söyledi.

Afxentiou: Kıbrıslılar olarak buraya geldik
Eyleme destek veren Kıbrıslı Rumlar adına konuşan Nicos Afxentiou, 41 yıldır ayrı olan 2 halkın barışma zamanının geldiğini söyledi. Kendilerinin yerleşiklerin bayrağına saygı gösterdiği gibi kendi bayraklarına da saygı gösterilmesini isteyen Afxentiou, Kıbrıslı Türk ve Rumların dost olduğunu ve beraber yaşayabileceklerini ifade etti.

Polis uyardı ortalık gerildi
Eyleme destek veren Kıbrıslı Rumlarında pankart açması sonrasında polis İngilizce ve Rumca olarak uyarı yaptı. Buna sinirlenen Başdoğrultmacı çifti isyan etti. Koray Bağdoğrultmacı,  polislere anayasanın eşitlik ilkesine uymadıklarını söyledi, devlet için sahte ifadesini kullanan Başdoğrutmacı, Türkiye’ye düşman olmadıklarını sadece işgale karşı olduklarını söyledi. Başdoğrultmacı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuracaklarını dile getirdi. Başdoğrultmacı’nın eşi Çinel de polisin yaptığı, “Yabancı kişilerin izin almadan eylem yapması yasaktır” uyarısının ardından “Onlar Kıbrıslıdır. Onlara yabancı diyemezsiniz” diyerek oturma eylemi yaptı. Uzun süre oturduğu yerden kalkmayan Çinel Başdoğrultmacı yakınlarının uzun süren ikna çabaları sonrasında oturduğu yerden kalktı.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2015, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474