banner564

Rumlara net mesaj

Akıncı, “Azınlık toplum statüsü hiçbir zaman bu topraklarda geçerli olmadı ve olamayacak” dedi

Rumlara net mesaj
banner598

 Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bir taraf adanın sahibi, bir taraf da ona yamalanmaya layık görülen azınlık toplum statüsünün hiçbir zaman bu topraklarda geçerli olmadığını ve olamayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Rum liderliğinin bu konuda artık çok gecikmiş bir zihniyet dönüşümünü sağlamasının şart olduğunu vurguladı.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali’nin davetlisi olarak önceki akşam adaya gelen Türkiye Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve beraberindeki heyeti  kabul etti.
Pakdemirli ve beraberindeki heyete, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri de eşlik etti.

Pakdemirli: Ekonomiye 100 milyon TL katkı
Bekir Pakdemirli kabulde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya ve Kıbrıs Türk halkına, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını getirdiğini belirterek, KKTC’de bulunma sebebinin tarım ve su konuları ile ilgili olduğunu vurguladı.
Sulama tünelinin temelinin atılacağını anımsatan Pakdemirli, bu tünelin Kıbrıs ekonomisine yüz milyon TL gibi bir katkısı olacağına dikkat çekti.
Projenin, Kıbrıs’ın tarımsal gayrı safi milli hasılasına aşağı yukarı yüzde 20 katkısı olacağını belirten Pakdemirli, yatırımı çok önemsediklerine vurgu yaptı.
Yakın zamanlardaki Kıbrıs konferansına da dikkat çeken Pakdemirli, Rum Yönetimi’nin Kıbrıs Türk halkını bir azınlık olarak görmesinin çarpık bir zihniyet olduğunu vurguladı.

Akıncı: Hayati konu 
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da, Bakan Pakdemirli’nin güzel bir amaç için KKTC’de bulunduğuna işaret ederek, suyun Kıbrıs için hayati bir konu olduğunu vurguladı.
Su temin projesinin ve Türkiye’den KKTC’ye su gelmesinin önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Akıncı, suyun hayat olduğunu, bunun da kıymetinin çok iyi bilinmesi gerektiğini kaydetti.
Kıbrıs konusuna da değinen Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs’ta makul adil bir çözümün tüm taraflar için iyi olacağını, Türkiye’nin yakın ilgi ve desteği ile bunu hep istediklerini, hep bunun arayışı içinde olunduğunu anımsattı.
Akıncı, Rum liderliğinin son zamanlarda devletin işlevsel olması konusunda bir söylem geliştirdiğini, ortak devleti kendilerinin yöneteceği Kıbrıslı Türklerin de azınlık olarak araya kaynatılacağı bir anlayışın anlatılmaya çalışıldığını aktardı.
Cumhurbaşkanı Akıncı ardından yeniden söz alan Bakan Pakdemirli, su temin projesi hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Pakdemirli, proje için 2 milyar TL’lik bir yatırım yapıldığını ve bu yatırımların daha devam edeceğini, yaklaşık 2 milyar TL’lik bir yatırım daha yapılmasının öngörüldüğünü sözlerine ekledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473