banner564

Rumların istediği olmaz

İstanbul’daki Boğaziçi Zirvesi’nde konuşan Eroğlu, “Kıbrıs’ta çözüm ancak büyük devletlerin katkısı ve konjonktürün uygunluğuyla sağlanır” dedi

Rumların istediği olmaz
banner598
Uluslararası İşbirliği Platformu tarafından İstanbul’da düzenlenen 6’ncı Boğaziçi Zirvesine katılan ve burada “Dünyadaki Gelişmeler ve Kıbrıs ” konulu konuşma yapan 3’üncü Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Bana göre, Kıbrıs’ta Rum’un istediği gibi bir antlaşmaya evet diyecek bir Kıbrıs Türk yönetimi yoktur” dedi.
Derviş Eroğlu konuşmasında, Kıbrıs’ta çözümün ancak büyük devletlerin katkısı ve konjonktürün uygunluğuyla sağlanacağını kaydetti.
Rum tarafına Kıbrıs’ta en az kendileri kadar hak sahibi bir Kıbrıs Türk halkı olduğunun mutlaka söylenmesi gerektiğini vurgulayan Eroğlu, “Siyasi eşitlik sadece görüşme masasında kalmamalı, her yere yansımalıdır” dedi.
Henüz iki halka da görüşmelerdeki gelişmelerle ilgili net bilgi verilmediğini kaydeden de Derviş Eroğlu, “Ancak zaman zaman yapılan açıklamalara ve elde ettiğimiz bilgilere göre denildiği gibi Mart ayına kadar bir referanduma gidilmesi mümkün görünmüyor” dedi.
Eroğlu, “Eğer Kıbrıs Türkler olarak güvenliğimizden, özgürlüğümüzden, egemenliğimizden taviz vermez, Türkiye Kıbrıs’taki tarihi haklarından vazgeçmez, böylesi kritik bir dönemde Kıbrıs’taki askeri varlığını sona erdirmeyi kabul etmezse, Rum tarafının bir antlaşmaya evet demesi mümkün görünmüyor” ifadesine yer verdi.

“Türkiye’nin tarihi sorumluluğu var…”
“Türkiye bölgedeki gelişmeler ve tarihi sorumluluklarını bir tarafa iterek Kıbrıs’ta Rum tarafının istediği, evet diyebileceği şeyleri kabul eder mi?” diye soran Eroğlu, “Bana göre etmez, etmemelidir” ifadesine yer verdi.
Derviş Eroğlu “6’ncı Boğaziçi Zirvesi”nde yaptığı konuşmada Kıbrıs sorununun yanı sıra, dünyadaki gelişmeler, terör, mülteci sorunu gibi konulara da değindi. Eroğlu konuşmasında, özellikle Avrupa sağ siyasetinde İslamofobi ve benzeri akımların yayılmaya başladığını da kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2015, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474