banner564

Sabırlar taştı

Araç Kayıt Dairesinde tam gün grev yapan KTAMS, personel eksikliğinin giderilmesi için hükümete cuma gününe kadar süre verdi

Sabırlar taştı
banner598

Gözde Süreç SARI
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Trafik Dairesi’ne bağlı Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Lefkoşa Şubesi’nde personel eksikliği, bina ve teknik altyapı sorunları gerekçesiyle dün tam gün grev yaptı.
KTAMS Başkanı Güven Bengihan, Trafik Dairesi’ne bağlı Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Lefkoşa Şubesi’nde yaşanan sorunların tüm hükümetlerle paylaşıldığını, birçok kez protokoller imzalandığını ancak sorunların çözümüne yönelik somut adım atılmadığını belirtti.
Hizmet almak için şubeye başvuran vatandaşların, personel eksikliği ve teknik altyapı nedeniyle saatlerce kuyruklarda beklendiğini söyleyen Bengihan, sık sık gerginlikler yaşandığını, tartışmalar çıktığını kaydetti.
Bengihan, “Ne halkımız ne de çalışanlar bunu hak ediyor. Bu sorunlar çözümlenmelidir” dedi.
Yetkililerin seçim yasaklarının sona ermesinin ardından beş yeni personel görevlendirileceği sözünü verdiğini dile getiren Bengihan, “Seçim yasakları sona erdi ama ne gelen var ne giden. Geçtiğimiz günlerde internet koptuğundan halk saatlerce boşuna kuyruklarda bekledi, işlem yapılamadı. Teknolojinin bu kadar geliştiği bir dünyada günlük 600 bin TL cirosu olan bir kurumda bu tarz teknik sorunlar yaşanması ve çözülememesi düşündürücüdür” diye konuştu.
Verimli, kaliteli, hızlı hizmet vermeye olanak sağlayacak bina ve personel eksikliği giderilmezse grevlerin artarak devam edeceğini söyleyen Bengihan, personel eksikliğinin giderilmesi için hükümete cuma güne kadar süre verdiklerini, hafta başından itibaren grevlerin devam edeceğini kaydetti.
KTAMS Başkanı Bengihan, bina sorununa yönelik Maliye Bakanlığı tarafından alınan KTHY’nin eski binasının kullanıma verilebileceği önerisinde de bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473