banner564

Bu kez Viyana

Avusturya, Kıbrıs müzakerelerine ev sahipliği yapmak istiyor

Bu kez Viyana
banner598

   Avusturya`nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Bayan Eva Maria Ziegler, ülkesinin Kıbrıs sorunundaki müzakerelere ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu ifade etti.

     Avusturya’nın AB Dönem Başkanlığını 10 Temmuz tarihinde üstlenecek olması nedeniyle Rum Haber Ajansı’na açıklamada bulunan Büyükelçi ülkesinin Kıbrıs sorununa BM Güvenlik Konseyi kararları çerçevesinde ve AB ilkeleri temelinde adil, kapsamlı ve yaşayabilir bir çözüm bulunmasını desteklediğini söyledi.
    Avusturya hükümetinin Kıbrıs sorunundaki politikası ve ülkenin AB Dönem Başkanlığı sırasında Kıbrıs sorunu hakkında her hangi bir girişimde bulunup bulunmayacağına ilişkin bir soruyu yanıtlayan Ziegler “Avusturya, Kıbrıs sorununa BM Güvenlik Konseyi kararları ve Avrupa Birliği ilkeleri temelinde adil, kapsamlı, yaşayabilir ve adayı yeniden birleşecek bir çözüm bulunmasını destekliyor” dedi.
    Avrupa Birliği’nin her zaman BM himayesinde Kıbrıs sorunundaki müzakereleri desteklediğini ifade eden Büyükelçi, “Kıbrıs sorunu üzerindeki tüm girişimler BM ile koordinasyon içinde ve tüm tarafların arzu etmesi durumunda alındı ve alınacak. Avusturya, müzakerelere ev sahipliği yapmak amacıyla açık bir davet sundu” şeklinde konuştu.
    Ziegler, Türkiye’nin Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Münhasır Ekonomik Bölgesindeki tehditleri hakkında bir soruya ise, AB hükümet ve devlet başkanlarının mart ayında açık ve net bir şekilde ortak bir mesaj verdiğini belirterek; “Avrupa Konseyi Türkiye’yi Ege Denizi ve Doğu Akdeniz bölgesinde yasadışı eylemlerine son vermesi, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Avrupa ve uluslararası hukuk çerçevesinde kendi MEB’inde doğal kaynakları araştırma ve keşfetme egemen haklarına saygı duyması çağrısında bulundu” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2018, 12:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473