banner564

UBP ateşlendi

Hüseyin Özgürgün, Faiz Sucuoğlu ve Ersin Tatar’dan sonra Hasan Taçoy UBP Genel Başkanlığına aday olduğunu söyledi, Sunat Atun “teşvik var” demekle yetindi

UBP ateşlendi
banner598

 Çiğdem AYDIN 

Ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP), 7 Kasım öncesinde gerçekleşecek olağan kurultayında genel başkanlık yarışına katılacağı kesinleşen adayların sayısı 4’e çıktı. Şimdiki genel başkan Hüseyin Özgürgün, eski bakanlardan Faiz Sucuoğlu ve Ersin Tatar’dan sonra Diyalog’a konuşan Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy, “Ben de adayım” dedi.
   Adaylık yarışında adı geçen Gazimağusa milletvekili Sunat Atun, aday olması yönünde teşviklerin olduğunu söyledi. Atun ,“Mevcut milletvekilleri içinde en uzun süre bakanlık yapmış biriyim” dedi. UBP’nin önemli isimlerinden Tahsin Ertuğruloğlu, Nazım Çavuşoğlu ve Güneş Güneşoğlu ise adaylık düşünmediğini belirtti.

   İşte görüşler:

Hasan Taçoy: Geniş açıklama haftaya 
“Evet adayım tabi. Şu anda münhal yok ama adayım tabi ki. Uzun yıllardır partim için ülke için elimden ne geliyorsa yaptım ve bu kapsamda da yapacağım. Parti içerisinde konuşuyorum arkadaşlarla konuşmaya devam edeceğim nedenlerimle ilgili de haftaya bir açıklama yapmayı düşünüyorum.” 
Sunat Atun: Çevremle görüşüyorum 
“Bu konuda adayım demedim fakat çevremle görüşüyorum. Aday olmam için bu konuda ada genelinde bana karşı büyük bir teşvik var. Bende gerekli temasları yapıp ona göre karar vereceğim. Eğer aday olma yönünde karar alırsam bunun nedeni genel bir vizyon çerçevesinde hareket etmek istediğim içindir. Sonuçta 9 yıllık bir milletvekiliyim partide her görevde bulundum Genel sekreterlik yaptım, ilçe başkanlığı yaptım. Şuandaki mevcut milletvekilleri arasında en uzun bakanlık yapmış kişiyim. Aday olma konusunu değerlendiriyor olursam da tecrübelerimi parti geneline genel bir vizyon çerçevesinde faydalı olmak içindir.”
Güneş Güneşoğlu: Aklımdan geçmedi 
“Aday falan olmak hiç aklımdan geçmedi. Ben Ulusal Birlik Partisi üyesiyim şu anda ve üye olarak da elimden gelen fayda neyse onu yapacağım. Aday çıkacak olan kişiler çıkacak biz de bakıp o adaylar arasında değerlendirme yapacağız. Aday olacak arkadaşlara kolaylıklar dilerim.” 
Tahsin Ertuğruloğlu: Düşünmüyorum 
“Yok kesinlikle öyle bir düşüncem yok. Aday olma, genel başkan olma gibi bir çalışmam olmadı düşünmüyorum da.” 
Nazım Çavuoğlu: Aday değilim 
“UBP Genel Başkanlığı için aday değilim, böyle bir düşüncem de yoktur.”

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2018, 12:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474