banner564

“Sabrımız tükendi”

Akıncı, “Rum tarafı yaptığı yanlıştan dönmek yerine, bizi suçlamayı sürdürmekte” dedi

“Sabrımız tükendi”
banner598
Arzu KÖPRÜLÜ
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Rum tarafı yaptığı yanlıştan dönmek yerine, bizi suçlamayı sürdürmekte ve müzakere etmek istemediğimiz için mazeret uydurduğumuzu iddia etmektedir” ifadelerini kullandı. 
“Sabrımız tükendi” diyen Rum Lider Anastasiadis’e, “Asıl sabrı tükenen Kıbrıs Türk tarafıdır” diye yanıt veren Akıncı, yazılı açıklamasında, şunları kaydetti:
“Sayın Anastasiadis geçen yıl Türkiye’de Cumhurbaşkanı’nın ev sahipliğinde yapılan bir yemeğe katıldığım ve yemekten sonra BM Genel Sekreteri ile görüşme yaptığım için protesto edip müzakerelere katılmadığını unutmuşa benzemektedir. Günlerce bu anlamsız tavrını sürdürdüğünü ve bizim son derece sabırlı davranışımız ve çözüm hedefimiz sayesinde müzakere masasının yeniden kurulabildiğini hatırlamak istememektedir.” 

Geleceğe dair umutları kırdı
Rum liderliğinin, kendisinin bir yemeğe katılışı ile “Enosis” kavramının okul çağındaki Rum gençlerinin zihinlerine sokulmak istenmesi arasındaki büyük farkı ve Kıbrıs Türk toplumunun bir bütün olarak ortaya koyduğu tepkiyi anlamak istemediğini belirten Akıncı, bugün hala daha aynı anlayışsızlığı sergilediğini, dolayısı ile geleceğe dair umutların daha da kırılmasına neden olduğunu kaydetti.  Müzakere masasında son 21 ayda sağlanan ilerlemelerin temel nedeninin, federal çözüm doğrultusunda ortaya koydukları büyük çaba ve gösterdikleri yapıcı tutum olduğunu vurgulayan Akıncı, tüm ilgili tarafların bunu çok açık bir biçimde gördüğünü belirtti. 

Akıncı Belediye Başkanlarıyla bir araya geldi
Öte yandan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Sivil Toplumla Diyalog ve İşbirliği Toplantıları” çerçevesinde dün bir araya geldiği belediye başkanlarına, müzakere sürecinin geldiği aşama hakkında bilgi verdi ve değerlendirmelerde bulundu. Akıncı, Cumhurbaşkanlığı’nda dün saat 11.00’de belediye başkanlarını kabul etti. Sivil Toplumla Diyalog ve İşbirliği Toplantılarını 24 Şubat Cuma günü saat 11.00'de kadın örgütleri ve 25 Şubat’ta da muhtarlarla sürdürecek.

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2017, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474