banner564

Sadece hizmet

Siyasete geri döneceği ve CTP’de aktif görev alacağı yönündeki söylemine açıklık getiren Talat, amacının partinin başına geçmek olmadığını söyledi

Sadece hizmet
banner598
2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Ada TV’de katıldığı programda çeşitli konularda değerlendirmelerde bulundu. 
Son günlerde siyasete geri döneceği ve Cumhuriyetçi Türk Partisi’nde (CTP) aktif görev alacağı yönündeki söylemine de açıklık getiren Talat, ne partinin başına geçme, ne intikam ne de milletvekili olma planı var olduğunu söyledi. Partide aktif çalışma eğiliminde bulunduğunu ifade eden Talat, koşulların kendisini nereye taşıyacağını parti yaşamının göstereceğini, bunun yanı sıra daha birçok koşulun varlığına dikkat çekti. Bu tür tartışmaların, tek yanlı olması halinde, partiye zarar vereceğini söyleyen Talat, kararın hep birlikte verileceğini ifade etti. Talat bir kez daha geçmişle şimdiki tutumu arasındaki tek farkın parti çalışmalarına aktif olarak katılmak olduğunu, ileride ne olacağını ise parti hayatının göstereceğini belirtti.

“Müşavir atamaları...”
Talat konuşmasında, hükümette bakanların değiştirilmesi konusunda, bakanların bile haberi olmadan yeni müşavirler yaratıldığını iddia etti.
Hükümet programında müşavir üretimine çare bulunacağının belirtildiğine dikkat çeken Talat, aynı partinin bakan değişiminin daha ilk gününden müdür atandığını, yeni müşavirler yaratıldığını söyleyerek, “Hapisteki bir Fen Bilgisi öğretmenini Devlet Tiyatroları'na müdür olarak atandığı.. Dalga mı geçiyorsunuz. İnanılacak gibi değil” dedi.

“Su baskınlarında uzman görüşü alınmalı”
Yağan şiddetli yağmurun yarattığı su baskınlarına değinen Talat, Lefkoşa ve özellikle organize sanayi bölgesinde yaşayan ve faaliyet gösteren insanların çok zor duruma düştüğünü, büyük mağduriyet yaşadığını söyleyerek, sorunun çözümünün sadece belediyelere bırakılmaması, uzmanlar ile birlikte çalışma yapılması gerektiğini kaydetti.

“UBP diğer partilere saygısızlık yaptı”
UBP’nin kuruluş yıldönümü resepsiyonunun bütün kesimlere açık olması gerektiğini kaydeden Talat, toplantının bir seçim kampanyası gibi düzenlendiğini, bir siyasi savaş alanı haline getirildiğini, diğer partilere saygısızlık yapıldığını, Eroğlu’nun adaylığının da orada açıklandığını kaydetti.
Eroğlu’nun bu toplantıda yaptığı konuşmalara da değinen Talat, Cumhurbaşkanı’nın orada bile kendinin yaptığı eleştirilere atıfta bulunma gereği duyduğunu belirterek, “tabii ki eleştireceğim” dedi. 
Talat, Eroğlu’nun çözüm istemediğini öne sürdü.Talat, Eroğlu’nun, “Ben çözüm istiyorum. Talat’ın sözleri Rum çıkarlarına hizmet eder” şeklindeki sözlerine prim verilmemesi gerektiğini söyledi.


“Görüşmeler bitti”
Görüşmelerin bittiğine dikkat çeken Talat, bu sorumluluğun esasen Rum tarafında olduğunu, ancak bahane yaratılmasına katkıda bulunduğu için Türk tarafının da sorumluluktan tamamen arınamayacağını söyledi.
Kıbrıs Türk tarafının çözüme ihtiyacı olduğu yolundaki yaklaşımının eleştirilere neden olduğunun sorulması üzerine Talat, “Minare kılıfa sığar mı, biz söylemesek de, zaten dünya bu gerçeği biliyor” dedi.

“2010’da gemi gönderilmişti...”
Görüşmelerin verimli bir şekilde sürmesi halinde, Türkiye’nin sismik araştırmaya gerek duymayacağını kaydeden Talat, ilk sondaj faaliyetinin 2010’da başladığını, o zaman da Türkiye’nin gemi gönderdiğini ancak görüşmelerden kimsenin çekilmediğini hatırlattı. 
Talat, o dönem müzakerelere umut beslendiğini ve Rum tarafının masadan kaçmasının zor olduğunu belirtti. Talat, işin esas püf noktasının müzakerelerin ve ilerlemenin tıkanması olduğunu ve krizin de bu nedenle çıktığını söyledi.

“DAÜ’deki durum Ortadoğu’ya benziyor...”
DAÜ konusunda bir soruyu cevaplayan Talat, önemli olanın DAÜ’nün özerk bir üniversite olması olduğunu, “iddialara göre hazırlanmakta olan bir yasa ile bunun yapılacağını” belirtti.
Yanlışlarla dolu bir süreç yaşandığını söyleyen Talat, DAÜ’nün güzide bir kurum olduğunu ve bu hale getirilmemesi gerektiğini kaydetti.
DAÜ’nün kaynadığını söyleyen 2. Cumhurbaşkanı, bu üniversitedeki gelişmeleri Ortadoğu kazanına benzetti, DAÜ’nün en şaşaalı döneminde bile birçok sorunun yaşandığını, orada sürekli saf değiştirmelerin olduğunu söyledi.
İki yanlıştan bir doğru çıkamayacağını ifade eden Talat, “Senato, VYK münhal ilan etmeden harekete geçerek emrivaki yapmaya kalkıştı. Bu arada da hükümet, gününde müdahale etmedi ama senatoya inat bir tutum sergilemeyi tercih etti” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2014, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473