banner564

Sağ temkinli sol umutlu

Cumhurbaşkanı, Meclis’te temsil edilen CTP, UBP, DP ve TDP yetkililerini Kıbrıs müzakere sürecindeki son gelişmeler hakkında bilgilendirdi

Sağ temkinli  sol umutlu
banner598

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi'nde temsil edilen CTP, UBP, DP UG ve TDP yetkililerini Kıbrıs müzakere sürecindeki son gelişmeler hakkında bilgilendirdi.

Yemekli toplantıya CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat ve milletvekili Armağan Candan, UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz ve milletvekili Ersan Saner, DP UG adına Genel Sekreter Hasan Taçoy ve milletvekili Özdemir Berova, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ve milletvekili Hüseyin Angolemli katıldı.
Cumhurbaşkanlığı’nda Müzakereci Özdil Nami'nin de katılımıyla gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 2 buçuk saat sürdü. Toplantıda siyasi partilerin yetkililerine, yoğun müzakere süreciyle ilgili ayrıntılı bilgi verildi.
Görüşme sonrası basına açıklama yapan siyasi parti yetkilileri Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Ocak ayında da Meclis'te milletvekillerini bilgilendireceğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Akıncı ise basına açıklamada bulunmadı.

Talat: Çözüm uzak değil
CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, Cumhurbaşkanlığı’ndaki toplantının ardından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı’nın müzakere süreciyle ilgili kendilerini bilgilendirdiğini, kendilerini de görüşlerini sunduğunu belirterek, Kıbrıs'ta çözümün uzak olmadığını, müzakerelerde iyi ilerleme olduğunu düşündüğünü söyledi.


Oğuz: Aldığımız bilgileri değerlendireceğiz
UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz, Cumhurbaşkanı’ndan müzakere süreciyle ilgili bilgiler aldıklarını, görüş sunduklarını belirterek, bilgilendirmelerin süreceğini söyledi.
Oğuz, görüşmede UBP'nin hassas olduğu noktaları aktardığını, aldıkları bilgileri de parti yetkili organlarına sunup gelinen noktayı değerlendireceklerini kaydetti.
Oğuz, görüşmede müzakerelerle ilgili basında çıkan spekülasyonları da değerlendirdiklerini söyledi.

Taçoy: En zor konu mülkiyet
DP UG Genel Sekreteri Hasan Taçoy da, Kıbrıs meselesinin hangi aşamada olduğu konusunda bilgilendirildiklerini ifade ederek, müzakere sürecinde tüm konular kapatılmadan hiçbir konunun bitmeyeceğini, tüm konuların şu anda açık olduğunu, en zor konunun da mülkiyet olduğunu kaydetti.

Özyiğit: Baharda referandum olabilir
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ise, süreçte olumlu gelişmeler bulunduğunu ifade ederek, sürecin yeni yılda da aynı tempoda sürmesi durumunda baharda referandum olabileceğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Akıncı’ya ve sürece destek belirten Özyiğit, Kıbrıs’ta kalıcı barış için desteklerinin süreceğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2015, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474